ARCHÍV Üdítő eklektika: Blanka gardróbja

A székelyudvarhelyi Barabás Blankát a Nőileg első évadának Vackor sorozatából ismerhetik az olvasók: ő szülte az első szerkesztőségi babát – azóta már a tizedik is velünk mosolyog –, várandósságának alakulását hónapról hónapra megosztotta az olvasókkal. Marcell elmúlt hároméves, s az édesanyja mindig lazán összeszedett. Minden szettje pontosan komponált, mintha csak egy stylist állította volna össze. (Cikkünk a 2018-as Nőileg magazin júniusi számában jelent meg.)
Hirdetés

Azokat a ruhákat, összeállításokat kedveli Barabás Blanka, amelyek nem tolódnak el határozottan egyetlen stílus felé, inkább innen-onnan válogatva, eklektikusan áll össze az öltözete. Bevallása szerint stílusa finom vegyes, elegáns a sportossal elegyítve. Az ő ruhatárában is vannak darabok, amelyek elmaradhatatlanok: ilyenek például nyáron a „majók”, azaz a laza atléták.

Fesztiválra, nyárestére, koncertre vagy simán pasivadítónak (esetleg -szelídítőnek): vagány fekete kombó. Rock me, baby!

„Van egy tavalyi szerzeményem, óriás kivágású felsők alá veszem, apró darab, de pont annyit fed, amennyi a jó ízlés határán innen marad. Olyannyira alapdarab lett, hogy idén beszereztem egy másikat is. Ugyanígy elmaradhatatlanok nálam ebben a szezonban a pamutruhák – testhez simuló vagy sem – kimondottan sportcipővel párosítva. A sportcipő pedig nem futócipő, utóbbit csak salakpályán vagy gumiszőnyegen viselem el” – magyarázza a mindig stílusos édesanya.

Apró mintás ceruzaszoknya, pamutpóló, sportcipő (lásd. a nyitóképen) – ennél egyszerűbbet aligha tudunk mutatni. Mégis csillagos tízes, nem csak a kóbor kutyától. Erőgéppel pláne.

És bár azt gondolnánk, vagyonokat költ a mutatós szettekre, Blanka bevallja: a turkálók szerelmese. „Szeretek gyakran és sokat vásárolni. Nagyobb összeget ruháért nem szívesen adok ki, bár vannak kivételek, ide tartoznak a cipők is. Azokra szeretek költeni” – indokolja. Amit nem venne fel, nem, nem, soha: a platformos magassarkú, illetve az állatmintás akármi.

Semmi extra nincs ebben a boldog-sárga ruhában, és mégis. Sok anyag nem kellett hozzá, de mosolyra fakasztja azt is, aki nézi.

Ami a kiegészítőket illeti, fontos Blankának a gyűrű, a nyaklánc és olykor a karkötő is. Volt, hogy bolondult az aranyért, néhány éve azonban már az ezüst a kedvence. Imádja a különleges pecsétgyűrűket, a fülbevalókkal azonban hóbortos a viszonya: ha tesz is, csupán az egyik fülébe, ritka, hogy mindkét oldalát díszítse. Bár ez sem volt mindig így – teszi hozzá.

Ennek a fekete-fehér szettnek is az egyszerűségét szeretjük. Érdemes azonban jobban megnézni azt a magas derekú nadrágot! Ha szólni tudna, rímekben beszélne.
Smink nélkül sosem lépne ki a házból: pontosabban rúzs nélkül nem megy el a kisboltig sem, de melegítőben sem, hacsak nem futni készül.
Hirdetés

Ha pedig egy nyári fesztiválra mindössze egyetlen göncöt vihetne, kicsit bajban lenne, de egy combközépig érő ruha lenne, jó hosszú ujjakkal.

Kicsit klasszikus, kicsit romantikus, összességében blankásan eklektikus ez a fekete csipkeruha. Persze viselni is tudni kell.

Ha a közeljövőben lomtalanítást tart Blanka a gardróbjában, szívesen jövünk. Igaz, előbb két ruhamérettel csökkentjük az öltöztetnivalót.

Fotó: ifj. Haáz Sándor

Hirdetés