11+1 ötlet a praktikus konyháért!

Két hely van a lakásban, ahol mi, nők valahogy soha nem férünk el: a ruhásszekrény és a konyha. E havi lapszámunkban néhány ötlettel szolgálunk, hogyan lehet kihasználni a legjobban, ahol a legtöbb időt töltjük, hisz nem csak egy új konyhabútor megtervezésével tudjuk átformálni, még praktikusabbá tenni azt. (Cikkünk a 2018-as év januári lapszámában jelent meg.)
Hirdetés

Használd ki!

1. …a polc vagy a szekrény alját

Csavarozzunk befőttesüveget a polc vagy a szekrény aljához, és kész is a mini-fűszertároló.

2. …a belső tereket

Ha kis fém- vagy faemelvényeket teszünk a szekrényekbe, akkor nem okoz majd gondot a különböző méretű tányérok elhelyezése és kivétele a szekrényből. Kis kampókkal a bögrék sem lesznek útban. Abszolút helytakarékos.

3. …a fiókokat

Megálmodhatjuk a konyhaszekrény fiókjait úgy is, hogy kétszintesek legyenek. Így a laposabb konyhaeszközöket és a mélyebbeket egymástól függetlenül, mégis egy helyen tárolhatjuk.

 4. …a mosogató alatti helyet

A legtöbb konyhában a mosogató alá általában álfiókot tervezünk, miközben azt a helyet is kreatívan ki lehet használni: mosogatószivacsot, dörzsit stb. tárolhatunk.

5. …a szekrényajtót

Legyen tárolóhely a szekrényajtók belső része is! Vágódeszkákat, tepsiket, fedőket, zsírpapírt, szóval számos dolgot tárolhatunk így helyet spórolva.

Ne hagyd üresen!

6. …a falakat

Ha marad egy szabad falrész a konyhában, azt se hagyjuk üresen! Tegyünk oda polcokat, ahol a színes bögrék, jópofa kávéscsészék, poharak vagy akár fűszernövények kaphatnak helyet!

7. …a kis lyukakat

Például ha a konyhaszekrény és a fal vagy a hűtő és a fal között akad egy kis rés, függőleges fiókot alakíthatunk ki oda. Egy 15–20 centis fölöslegesnek vélt helyen hasznos tárolóhelyiséget alakíthatunk ki, egy minikamrát.

8. …a csempét

A csempére fúrjunk fel rudat, amely végighúzódik a felső szekrény alatti részen! Ha kampókat aggatunk rá, számos konyhai kellék megfelelő helye lehet. Jól mutat, és útban sincs.

Kreatívkodj!

9. Ha nem akarod, hogy folyton szem előtt legyenek a konyhagépek, dugd el őket! A konyhapult végében egy ajtóval alakíthatunk ki számukra egy zárt helyet.

10. Alakíts ki mozgatható konyhaszekrényt, így plusz munkafelületet kapsz a konyhában, ami az étel előkészítésénél aranyat ér.

11. Az irattartó hasznos lehet a konyhában is!

Előtte és utána

+ 1

Ha unod a fehér hűtőt, de nincs rá keret, hogy kicseréld, fesd le, vagy tegyél rá színes fóliát! Ettől a kis újítástól a konyhád felfrissül és új hangulatot kap.

Kiemelt kép: Shutterstock

Hirdetés