EZO-TÉR Április: most az égiek is segítenek merésznek és kreatívnak lenni

Az év legmozgalmasabb, legfeszültebb, ugyanakkor legtermékenyebb időszaka lehet ez a hónap. A március végén elindult intenzív folyamatok folytatódnak, és sok tekintetben elérik forrpontjukat. (Cikkünk a Nőileg 2020-as áprilisi lapszámában jelent meg.)
Hirdetés

A Jupiter a hit, az igazság, a jog, a bölcsesség és a hosszú távú tervek bolygója, a Plútó pedig a szélsőségeké, a gyökeres változásoké. Kettejük együttállása érezhető lesz egészen április 23-áig, ami meglepetéseket, radikális fordulatokat hozhat a politika, az igazságszolgáltatás, a sport, a tudomány, az egészségügy területén.

Átalakulással indul a hónap

Elképzelhető, hogy hosszú távú terveinket a hónap első heteiben újra kell gondolnunk. Április 12–17. között a két bolygónak a Nappal létrejövő kapcsolata megvilágíthat folyamatokat: felszínre kerülhetnek olyan rejtett titkok, összefüggések, amelyek átalakítják eddigi hitrendszerünket, elképzeléseinket. Kiemelt nap ebben a vonatkozásban a 4-e és a 7-e, valamint a 14-e, de április első két hete mindenképpen több figyelmet és tudatosságot igényel.

Vigyázzunk a pénzünkre!

A Mars és az Uránusz az erő, akarat és a reformokra való törekvés bolygói. Kapcsolatuk ebben az időszakban lehetőséget adhat arra, hogy megújuljunk, megszabaduljunk a téveszméinktől.

Áprilisi csillagkép

Ugyanakkor váratlan események is felboríthatják a kialakult életrendünket. A szokottnál is jobban figyeljünk a pénzügyeinkre, a szerződéskötésekre, az ügyintézésekre, a kereskedelemre, közlekedjünk körültekintően és óvatosan ebben az időszakban, legyünk tekintettel egymásra! Lehetőség szerint kerüljük a nagy tömegeket vonzó helyszíneket, a zajos rendezvényeket.

A húsvéti időszakban érdemes a feltámadás üzenetére, a méltó ünneplésre figyelni.
Hirdetés

Akkor tudjuk pozitív irányba fordítani az esetlegesen jelentkező feszültségeket, ha az indulatainkat, tettrekészségünket, önérvényesítő akaratunkat a kreativitás, termékenység szolgálatába állítjuk, és egymás segítésére, a vitás helyzetekben a mindenki számára elfogadható megoldásokra, a kedvességre, az elfogadásra törekszünk.

A hónap vége az önmegvalósítás ideje

Április második felében, 17–20. között, kiemelten 18-án, megoldást találhatunk egy hosszabb ideje húzódó, akár visszatérően ismétlődő problémára. Április a Nap és az Uránusz együttállásával zárul: ez a szabadság, szerelem, a világos összefüggéslátás, a bevillanó gondolatok, sugallatok megvalósításának időszaka. A 24–28. közötti napok, 26-i csúcsponttal, alkalmasak a megújulásra, a komfortzóna tágítására, kedveznek a reformoknak és a határtalan kreativitásnak,  a zseniális ötletek megvalósításának. Ekkor érdemes olyan dolgokat kipróbálni, amelyekre mindig vágytunk, de nem volt elég önbizalmunk hozzá.

Kiemelt kép: Shutterstock

Hirdetés