#nincsegyrosszrongyom Harmadik fejezet: #évelejiakció #szezonvégikiárusítás

Kincskeresőknek ruhavásárlás terén aranybánya a január. Sokan ebben az időszakban újítják fel teljesen a téli ruhatárukat, hiszen fél vagy negyedáron is kínálják a boltok a portékát. Nyilván nem mind arany, ami fénylik.
Hirdetés

Imádom a januárt. Olyan ruhamániásoknak, mint én, muszáj kihasználni ezt az időszakot, ha nem akarnak vagyonokat költeni cuccokra. És ha egyből azt kérdeznék, hogy megéri-e, a válaszom igen! A hosszú évek tapasztalata mondatja azt velem, hogy érdemes kihasználni az ilyenkor esedékes akciókat.

Persze nem mindenki gondolja így.

„Mivel nem láttam egész évben a felhozatalt és kínálatot, nem hiszek ebben. Én nem járok túl gyakran ruhásüzletekbe, így nem tudom azt sem, mi mennyi volt korábban. Nagyon up to date-nek kell lenni a kínálattal, ha jól akarsz járni” mondja Bea.

„Idegesít, amikor meglátom a nagy betűkkel kiírt 50–70 százalékos leárazást, mert tudom, hogy be kellene menni a boltba, most kellene vásárolni, de soha nincs rá időm” – meséli Zsolt, aki szívesebben szakít időt a hétvégi ószerre, mint a plázára.

Ha nagy az árkedvezmény, csak az eladhatatlan méretek maradnak

„Csalás a 70 százalék, ez így nem igaz – meséli tapasztalatait Levente. – Párszor megjártam, hogy a marha nagy akció miatt kivonszoltam magam a plázába, és persze volt árkedvezmény, de csak a megmaradt S és XXXL-es cuccok szerepeltek a kínálatban. Vagyok annyira fösvény, hogy ne adjak egy pulóverért 200 lejt, ezért nézegetem az akciókat, de nem hoznak új árut, s ami megmarad, azt próbálják eladni.”

Néhány pró és kontra érv az év eleji leárazások mellett és ellen:

Pró: Fél vagy negyedáron vásárolunk divatos holmit.

Kontra: Nincs mindig megfelelő méret a leárazottak között.

Pró: Azt a ruhát, cipőt is megengedhetjük magunknak, amit egész áron soha.

Kontra: Ha mindig szezon végén vásárolunk, lehet, hogy már csak a következő télen tudjuk hordani a kabátot, pulóvert, csizmát.

Pró: Kis pénzösszeget olyan extrém vagy fura cuccra is hajlandóak vagyunk kiadni, amit egyébként nem vásárolánk meg. S ilyenből azért kell néhány a ruhatárba.

Kontra: Az, hogy 70 vagy akár 90 százalékos árkedvezményt ígér a kirakat, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez pont így igaz. Lehet, hogy csak pár cuccra (többnyire azokra, amelyeket nem vesz meg senki) érvényes a kiírás.

Azért, ha tehetik, ne sajnálják az időt a kincskeresésre! Jó buli.

Fotó: Shutterstock

 

Hirdetés