Hétköznapi társkereső

Anya társat keres. Ko-pilótát nagyrészt, mert ő tudja, hogy mi az, hogy háztartás, tudja, hogy milyen nehéz, hogy családi élet. Apa társat keres, játszótársat, ko-pilótát nagyrészt, mert neki a család egy nagy játék, a házimunka pedig a lépegetős társasozós táblán a bosszantó mezők, amikre néha, ha úgy hozza a sors, rálépünk. Anya társat keres, apa társat keres. Vajon lehetne, hogy egyszerre találják meg egymást?
Hirdetés

Anya

  • Vedd fel kérlek a telefont, a lányunk az iskolánál vár negyven perce, most hívott a tanító néni, neki is programja lenne. Vedd fel kérlek, mert úgy volt, hogy te mész, én épp a város másik oldalán a két másik gyerekkel.
  • A mosatlan hegyben áll a konyhában, tudod, aminek szaga is van. Van mosogatógép, emlékszel, az mentette meg a házasságunkat, de be kell pakolni, ki kell szedni a tisztát. Van úgy, hogy naponta többször is. 
  • A vacsora jó lenne, ha gőzölögne az asztalon, a gyerekek megterítettek, várják. Igen, a tojásrántotta is tud gőzölögni, de valakinek meg kell csinálni. Észrevehetnéd, de jó lenne, ha látnád, hogy éhesek a gyerekek. 
  • A mosógép egyszerre tudja a te és az én ruháimat, sőt még a gyerekekét is mosni. A mosógép nem szerződött el a ruhák berakására, kiteregetésére, és nem szerződött el a száraz tiszták elrakására sem. Azt általában emberi kéz kell megcsinálja. De főleg emberi szem meglássa, emberi ész leszervezze. 
  • A gyerekeknek tízórai kell, ma tornaórájuk van, így a tornazsákot is  be kell rakni. Vagy berakatni a gyerekekkel. Ez valakinek az eszébe is kell jusson. 

Apa

  • A héten ez a hatodik nap, hogy nem aludtam rendesen. A határidők teljesen bemásztak a délutánjainkba is. Az irodában nyomott el menthetetlenül az álom. A telefonom hangjára sem ébredtem fel. Hagyj kérlek pihennem!
  • A konyhában nincs jó szag. Gyorsan megyek át rajta, így kevesebb ideig érzem. És gyorsabban a gyerekekkel tudok lenni, többet is. 
  • A gyerekek valami egyszerű vacsorát gondoltak ki. Meg is terítettek, mert éhesek. Ők akarnak tojásrántottát készíteni. 
  • De jó, hogy ilyen sok ruhánk van, így sokkal ritkábban kell mosni, megvárhatnánk, míg mindenkinek lesz egy mosásra való. Egyszerűbben is meg lehetne kérni a gyerekeket, hogy magukra mossanak, terítsenek ki és pakolják el a tisztákat. 
  • Menet megállunk és veszünk valamit tízóraira. Gyümölcsöt, péksüteményt, a joghurtot is szeretik. Épp jó, mert menet közben szokott eszükbe jutni, hogy a tornacucc otthon maradt. Vajon meg tudják oldani? Biztos, a tanító néni vagány csaj, feltalálják magukat. Következőre hátha már otthon eszükbe jut. 

Leszel a társam?

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted:

Hirdetés