ARCHÍV Így viseld a kis feketéd!

Azt mondják, minden nő ruhatárában kell lennie egy kis fekete ruhának. Valójában kettő-háromba is érdemes befektetni, hiszen annyira sokoldalú viselet, hogy sok évig jól szolgál majd. Néhány tippet mutatunk, hogyan dobhatjuk fel az alapdarabot. (Cikkünk a 2020-as Nőileg magazin márciusi számában jelent meg.)

Manapság pedig se szeri, se száma a különféle kis feketéknek. Színes, érdekes lesz kabáttal, felöltővel is. Divatos az állatminta is: hosszabb szabású mintás kabáttal sikkessé és egyedivé tehetjük a fekete ruhánkat. Mivel pedig az állatminta is már „alapszínnek” számít, színes kiegészítőket is társíthatunk a szetthez: ezüst vagy arany cipőt, bordó vagy narancs táskát stb. A nagyon színes, selymes anyagú felöltőkkel társítva pedig az esküvői szezonban vehetjük nagy hasznát a kis feketének.

Bőr- vagy farmerdzsekivel, dokkvászon kiskabáttal

Nagyon elegáns kis fekete „élét” üthetjük el egy motoros dzsekivel, vagy egy fekete, lábszárközépig érő tüllruha válik kevésbé kislányossá, ha farmerdzsekivel társítjuk. Ősszel bokacsizmát is húzhatunk a szetthez.

Pulóver vagy kardigán alá

Ha bő pulóvert veszünk a kis feketére, teljesen új hatást érünk el, ráadásul így télen is hordhatjuk a kedvenc ruhánkat. Ha van olyan kis feketénk, aminek csipke díszíti a szegélyét, akkor kötelező felpróbálni egy túlméretezett pulcsival. A bő, vastag kardigán pedig hétköznapivá, melóban is hordhatóvá teszi a fekete rucit.

Sportcipővel

Converse vagy klasszikus Adidas, vászoncipő vagy bőrcsuka: bármit is húzunk a kis fekete ruha mellé, az összhatás laza és sikkes lesz. Ha megfelelően választjuk ki a ruhát és a sportcipőt, akár a munkahelyre is hordhatjuk ezt a szettet. A lábaink hálásak lesznek a nap végén.

Fehér ing vagy póló fölé

Az elegánsabb hatásért fehér ingre, hétköznapon sima fehér pólóra is rá lehet venni a pánt nélküli vagy vékony pántú kis ruhát. Szokatlan és sikkes az összhatás, nem utolsósorban pedig a hűvösebb évszakban is viselhető.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstuck