Heti összefoglaló: úton a változás felé

Múlt heti inspiráló, elgondolkodtató írásainkból válogattunk.
Hirdetés

Ez a történet vitt engem közel Gándhíhoz – Szenkovics Dezső találkozása a guruval

Képes-e üzenni nekünk több évtizeddel a halála után is? Inkább halál, mint húsevés? Voltak szeretői (férfiak is)? Tabukat döntögetünk, miközben kirajzolódik egy hatalmas jellem, egy évtizedeken átívelő erejű vezető, a világot megváltoztatni képes fehér ruhás, papucsos, egyszerű ember.

Te magad légy a változás – Gándhí ma is aktuális

Az elején az is nehéz volt, hogy a helyiek elismerjenek

Én egy 48 kilós kis csajszi vagyok, és azért elég sok energiát követel ez a szakma. Szóval ilyen szempontból nem könnyű. Illetve az elején az is nehéz volt, hogy a helyiek elismerjenek. De most már egyre többen vannak, akik tanácsot kérnek.

Piheni Panni: Nagyon klassz női borásznak lenni

Köszönöm, gazdi, hogy emberszámba veszel!

Annyi, de annyi mindenre folyik az érzékenyítés napjainkban! Hol és mikor kezdődik az állatok tiszteletére, érző lényként való kezelésére történő érzékenyítés? Hol kezdődik a felelős állattartás? Lehet-e törvényileg szabályozni, visszaszorítani az állatkínzást?

Verés, rúgás – teli torokból nevető emotikon: Miért lájkoljuk az állatkínzást?

Tökéletesség erőfeszítés nélkül?

Órákat elpepecselünk egy fotó tökéletesre szerkesztésével, állandóan hasonlítgatjuk a sajátunkat mások tökéletes(nek látszó) életével, mi is tökéletesen szépnek és boldognak akarunk látszani, ahogy másoktól láttuk az Instán.

Instagram: egy tökéletes világ

Érdemes Istennel tekerni, kihajtjuk magunkból mindazt, ami lehúz

Hirdetés

Az a fontos, hogy felekezettől függetlenül mindenki olyan úton legyen, amely felemel, gazdagít. Sokszor olyan emberek vesznek részt, akik „nem templomajtó szaggatók”. Én arra érzek késztetést, hogy miközben az evangéliumot hirdetem, nyissak a világ felé, lépjek ki a megszokott környezetemből, vegyek részt egy olyan közösség életében, amely Istenre figyel, de nem erőltetve. Nálunk még senki nem panaszkodott, hogy „jaj, imádkozni kell”

Főcze Bonaventura testvér: Mindenki, aki zarándokol, jó úton van

Válás és újjászületés – Túl kell jutni azon, amikor a másikra hárítunk mindent

Ahány válás, annyi történet, de a kimondott NEM csak akkor lesz boldogító, ha végigjárjuk az újjászületéshez vezető kálvária minden stációját a döntéstől az újjászületésig. Fáj, de megéri.

A válás mint új esély

„Dehogy van ingyen, csak jó előre fizettünk érte”

A visszaeső bűnöző bizonyosságával mondom ezt. Magam sem értem, miért fordult elő egynél többször, hogy a teljes ellátást biztosító vendéglátási formát választottuk.

Soha többet all inclusive!

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Hirdetés