Egyszerű, gyors és finom reggeli: cukorborsós, paradicsomos frittata

Bár a kereskedelemben ritkán kapni – hisz nálunk még nem divatzöldség –, a cukorborsó igen sokoldalú zöldség. A zöldborsó még zsenge hüvelyét akkor szedik le, amikor a borsószemek még nem fejlődtek ki. A roppanós, édes, üdén zöld hüvelyek nem csak finomak, hanem nagyon mutatósak is.

Hozzávalók: 100 g cukorborsó, egy nagy paradicsom, 3-4 tojás, fél deci tejszín, zöldfűszer (bazsalikom vagy petrezselyemzöld), egy diónyi vaj, kevés olívaolaj, só, bors, ízlés szerint chilipaprika.

Elkészítés: A borsóhüvelyeket megtisztítom (a végeket letöröm, a szálkás inat eltávolítom), majd a kevés vajon és olívaolajon megpárolom. Mikor még élénkzöld a borsó, hozzáadom a szeletekre vágott paradicsomot – ízlés szerint a magokat el lehet távolítani –, majd néhány percet párolom a zöldségeket. A tojásokat a tejszínnel enyhén elverem, megfűszerezem, majd a zöldségekre öntöm, és óvatosan összeforgatom. A frittata mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

Melegen tálalom, rászórva az apróra vágott fűszernövényt. Friss zöldségsalátával vagy fokhagymás joghurtöntettel igazán egyszerű, gyors és finom reggeli.

Kiemelt kép illusztráció: Shutterstock

Megjelent a Nőileg magazin 2014. szeptemberi lapszámában.

korábban írtuk

Bazsalikomos olívaolajban pácolt vineta
Bazsalikomos olívaolajban pácolt vineta

Grillezni, szabad tűzön, rácson vagy nyárson ezer másféle dolgot lehet sütni a flekkenen, miccsen, szalonnán és kolbászon túl. Persze, akik nem tudják elképzelni az életüket egy tenyérnyi hússzelet nélkül, azok az alábbiakat csak körítésnek sütögessék.