Január a létrehozás hónapja

„Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet, jó szóval oktasd, játszani is engedd szép, komoly fiadat!” – József Attila sorainál találóbban nem lehetne megfogalmazni a január 2-án induló holdhónap üzenetét. A február elsejéig tartó időszak legfontosabb kulcsszavai a játékosságra való nyitottság, az előrelátás, a létrehozás, alkotás, termékenység, belső stabilitásra való törekvés, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok, hogy rend és egészség legyen.
Hirdetés

Játék az élet!

Amennyiben decemberben a felszín mögött zajló folyamatok felismerésére, a mélységeink harmonizálására fektettük a hangsúlyt, és ebben előrelépést értünk el, megtörtént az az átalakulás, amelyre szükségünk volt, akkor az ebből szerzett tapasztalatokat, a felszabadított érzelmi energiát immár az önmegvalósításban, a játszva teremtésben, az örömteli alkotásban tudjuk hasznosítani.

Az önmegvalósítás ebben az esetben elsősorban a saját feladatunk felismerését és felvállalását jelenti, a saját utunk követését, az önmagunkkal való rendelkezést, képességeink szerint.

Ez szükséges ahhoz, hogy a dolgaink a helyükre kerüljenek, hogy felismerjük és vállaljuk az egyéni szerepünket az Élet nevű játékban, mindazt, amit megtehetünk annak érdekében, hogy vidáman, élvezettel éljük meg azt.

Viszlát, komfort!

A legtöbb nehézségünk abból adódik, hogy nem tudunk valamit, nincs rálátásunk, tehát a megoldást sem találjuk. Januárban a legfontosabb tudást az képezi, hogy különbséget tudjunk tenni, hogy az eddigi tapasztalatainkból mire támaszkodhatunk és mire nem, hogy a megszerzett ismereteinkből mit alkalmazhatunk a mindennapokban. Célszerű új nézőpontokat bevonni, más megvilágításba helyezni dolgokat, különösen a biztonsághoz és a birtokláshoz kapcsolódó hitrendszerünket. A komfortzónánk elhagyása kockázatos, de ebben a hónapban szükségszerű lesz.

Januári lapszámunk – Katt a képre a megrendeléshez

Gyermeki lendületet, játékos kedvet!

Amikor gyerekként járni tanultunk, az is az esés, a fájdalom veszélyével járt, mégis felálltunk és elindultunk. Erre a gyermeki lendületre, bizakodásra, kalandvágyra, játékos kedvre lesz szükségünk ebben a hónapban is. Erőforrásunk lehet a család, a gyermekekkel való foglalkozás, olyan tevékenységek előtérbe helyezése, amiben örömünket leljük, amitől úgy érezzük, hogy értelmet nyer az életünk. Kerüljük az illúziókra épített hazárdjátékokat, a tudás helyett a szerencsével való kacérkodást, figyeljünk arra, hogy kétes ügyletekbe ne menjünk bele a haszonszerzés reményében. A most meghozott döntéseknek, megtett lépéseknek tartós, hosszú távú hatásai lehetnek.

Hirdetés

Cikkünk a Nőileg magazin 2022. januári lapszámában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Együtt az idővel – vagy ellene?

Hirdetés