Heti összefoglaló: döntések és következmények

Hirdetés

E heti inspiráló, elgondolkodtató írásainkból válogattunk:

A gyermekbántalmazás nem magánügy!

Egy gyermek sem születik rossznak. Nincs olyan, hogy megérdemli a verést. Nincs olyan, hogy ő akarja a szexuális aktust, nincs olyan, hogy ordítani kell vele, különben nem lesz belőle ember. A bántalmazásnak nagyon sok arca van, ám mindannyiunk felelőssége, hogy felismerjük és tegyünk azért, hogy ne történhessen meg. Mert a gyermekbántalmazás nem magánügy!

Sipos Betti írása

Nemcsak talál, hanem mész is! – Így lett gépjárművezető oktató Lakatos Ildikó

Már gyermekkorában szerette az autókat, és mindig tudta, hogy vezetni fog. Ám az, hogy oktatni is fogja a sofőrnek készülőket, nem volt tervben. Egyszer azonban szembe jött a lehetőség, ő pedig élt vele. Az elmúlt 13 évben közel 900 diák vizsgázott vele sikeresen.

Előítéletekről és szakmai kihívásokról beszélgetett Lakatos Ildikó oktatóval a Mesterségem címere legújabb részében Csatlos Tünde.

A rettegett kapuzárási pánik – Katasztrofális döntésekhez is vezethet

Érzelmi krízis, ami abból a félelemből indul ki, hogy az élet derekára érve valami kimaradt az egyén életéből, az ezzel való szembesülés sokszor csalódottsághoz, a múlt megbánásához vezet.

Bartha Krisztina pszichoterapeuta írása

Gróf Haller Jenő egyénisége – Porcelánkészlet az udvar mélyén

Hirdetés

Kolozsváron érettségizett 1936-ban a piaristáknál, majd német nyelvű középfokú mezőgazdasági iskolát végzett Medgyesen – ez lett volna az ő gazdálkodói kiképzése. Igazából azonban csak a második világháborúból való hazakerülését követően nyílt lehetősége a gazdálkodásra, de azok már nagyon zavaros idők voltak.

A Gróf biciklin sorozat új része Csinta Samutól

Egyedülálló anya pénzügyei – Kell a nyugalomhoz, de elfogadható áron

Pénzügyekről nem szívesen beszélünk, sokszor még családban vagy barátok közt sem. És míg gyakran mindennapi gondjaink, konfliktusaink forrása a pénz, anyagi helyzetünket mégis inkább tabusítjuk. Hogyan változnak a fontos tételek, mi számít normalitásnak, és hogyan gondolkodik egy nő, ha ő a családfő – nézőpontok Zillmann Zsuzsától. >>>

Júniusi lapszámunkból

A nemet mondás szabadsága

Mi igent mondunk rá. Mármint a nemre. Mert azt látjuk, hogy ez egyfajta határkijelölés, hogy eddig, és ne tovább. Nem dacolni, mindenáron harcolni szeretnénk, hanem megélni önazonosságunkat, a nekünk (is) járó időt, magát az életet – saját tempónkban.
Részlet a júniusi lapszámunk mellékletéből

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Hirdetés