A továbblépés hónapja: július

Július a továbblépés hónapja. Egyéni szinten kinek-kinek más formában jelenhet meg, hogy éppen milyen továbblépésnek jön el az ideje. Ami biztos: ez a hónap lehetőséget nyújt arra, hogy felismerjük, ha valaminek lejárt az ideje, valami elmúlt, valami már nem vihető tovább abban a formában, mint eddig, mert méltatlan, áldatlan, értéktelen, hosszú távon megrekedt, alávetett helyzetet eredményez vagy kiszolgáltatottá tesz.

Mikor voltunk utoljára hittel, bizalommal?

Ahhoz, hogy felismerjük, hogy a saját életünkben milyen – legfőképpen érzelmi vonatkozású – dolgokon időszerű túllépni, segítségünkre lehet, ha visszatekintünk, és megkeressük azokat a pillanatokat, helyzeteket az életünkben, amelyekben otthonosan éreztük magunkat, hogy felismerjük, melyek a valóban fontos értékek számunkra.

Segít az is, ha felidézzük azokat az állapotokat, amikor úgy éreztük, hogy valódi kapcsolatban vagyunk a Teremtővel és a teremtett világgal (állatokkal, növényekkel, kövekkel, embertársainkkal), bizalommal és hittel tudtunk létezni.

Ezt követően nézzük meg, hogy mikor és hol tértünk el ettől, estünk ki ebből az állapotból, mi volt az a törés az életünkben, ami kimozdított, ami esetleg félelmet generált, és arra késztetett, hogy pillanatnyilag kielégítő, ám hosszú távon az elidegenedés, az otthontalanság, a talajvesztés irányába ható alkukat kössünk. Ha ezeket felismerjük, az ezekben a tapasztalatokban rejlő tanításokat megértjük, akkor ebben a hónapban lehetőségünk lesz túllépni a múlton, és visszatérni az eredendő, bizalmi állapothoz, egésszé, egészségessé válni.

Fordulatokban gazdag lesz a hónap

Segíti a megértést és a gyógyulást, ha felismerjük azokat a szentenciákat, amelyeket mintegy ítéletként vonunk magunkra, abszolút igazságként elismerve, ugyanakkor ezáltal a múltban ragadva, múltbeli érzelmi tapasztalatokhoz kötve, mintegy pórázon tartjuk saját magunkat. Összességében mély megéléseket tartogató, változékony, fordulatokban gazdag hónapra számíthatunk, amelyben a hit és az együttérzés, valamint a múlt tisztítása, tisztázása mutatja a megoldások felé vezető irányt.

Kiemelt napok júliusban

Másodikán nagy erőkkel fordíthatunk a sorsunkon, július 5-én a megértésből születik az elengedés és az önmagunk meghaladása, 9-én a tudás teljességét valósíthatjuk meg: nagyon kedvező nap az igazság kimondásának, törekedjünk az ítélkezés mellőzésére.

10-én az anyagi függetlenedés lehetőségeire láthatunk jobban rá, 14-én pedig a gondolkodásunk szélesítésére, tágabb összefüggések megértésére nyílik lehetőségünk.

A hónap 16. napja kedvez a rálátást igénylő beszélgetéseknek, 18-ika az elmélyült gondolkodásnak, tudatalatti, valódi mozgatórugóink felismerésének, 26-án beszélgetéseinkben törekedjünk a megoldásokra, egyébként könnyen vitás helyzetek alakulhatnak ki. Július 28-án kezdődik a következő holdhónap.

Cikkünk a Nőileg magazin 2022. júliusi lapszámában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

korábban írtuk

Igazságkeresés és rendrakás júniusban
Igazságkeresés és rendrakás júniusban

Látszólag csendesnek ígérkezik a június, a mélyben zajló folyamatokra azonban érdemes odafigyelni. Alapvetően a rendrakásról szól ez a hónap, amely azonban számvetést igényel. Fontos lesz a múlttal való szembenézés, a jelenlegi helyzetünk felmérése és megértése, tisztázása.