Igazságkeresés és rendrakás júniusban

Látszólag csendesnek ígérkezik a június, a mélyben zajló folyamatokra azonban érdemes odafigyelni. Alapvetően a rendrakásról szól ez a hónap, amely azonban számvetést igényel. Fontos lesz a múlttal való szembenézés, a jelenlegi helyzetünk felmérése és megértése, tisztázása.

Az igazságkeresés kerül fókuszba

Rendbe rakni a dolgainkat akkor tudjuk, ha tudjuk, hogy mi a rend, hol a helye annak, amivel éppen foglalkozunk. A rend a mindenkori értékrendtől függ, eleve feltételezi ennek meglétét. Az értékrendünk pedig hitalapú, az életszemléletünk, világnézetünk terméke.

Ha az anyagi szempontok a legfontosabbak számunkra, akkor a rendet szervező elv a hasznosság, az értékesíthetőség lesz, ha a szellemiek, akkor a tudás, ha a lelkiek, akkor a kiváltott érzelmek lesznek a lényegesek.

Júniusban a tudás, az igazságkeresés, a világnézetünk kerül fókuszba, az erkölcsi értékeink. Ez határozza majd meg az értékítéleteinket, a helyretétel feladatának elvégzését. Felülbírálhatjuk az eddigi nézeteinket életünk anyagi vonatkozásait illetően, új fontossági sorrendet alakíthatunk ki. Megtörténhet, hogy ezt valamilyen külső nyomás hatására kell megtennünk, de ha felvállaljuk, törekszünk a mértékletességre és a felszín mögött zajló folyamatok megismerésére, valamint belső stabilitásunk megőrzésére, megteremtésére, akkor a nehéz helyzetekből is jól jövünk ki.

Figyeljünk a belső hangra

A kapcsolatainkban rejlő tanítások, az önérvényesítésre való törekvéseink ugyancsak hozzájárulhatnak ahhoz, hogy lezárjunk terméketlenné vált folyamatokat az életünkben. Óvakodjunk a tisztázatlan, zavaros helyzetektől, hogy ne váljunk a hiszékenység, a naivitás, az irreális elképzelések, a szerhasználat, a függőségek áldozatává.

Figyeljünk a belső hangunkra, a visszatérő jelekre, legyünk együttérzőek, segítőkészek, ugyanakkor előrelátóak.

Támaszkodjunk a teremtő képességeinkre, a megérzéseinkre, a bennünk lévő, a mindennapi életben is használható tudásra. Kedvez ez a hónap a szabadságolásnak, de addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér.

Váratlan fordulatok az anyagi ügyekben

Kiemelt napok ebben a hónapban: 10-ike, ekkor a gondolkodásunkban tapasztalhatunk fordulatokat, elmélyült beszélgetéseknek kedvező nap. 12-én váratlan események lehetnek, különösen kapcsolatainkban vagy anyagi ügyeinkben, 14-én telihold. 16-án jobban ráláthatunk a mély lelki folyamatainkra, ezen a napon különösen kerüljük a tudatmódosító szereket, legyünk összeszedettek. 18–19-én szintén az anyagi területekre érdemes kiemelten figyelni, 20-ika a világot működtető tágabb összefüggések megértésének és a tanulásnak kedvez, 29-ikén pedig megoldásra juthatunk olyan dolgokban, amelyekben valamiért megrekedtünk.

Cikkünk a Nőileg magazin 2022. júniusi lapszámában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

korábban írtuk

A megoldó beszélgetések hónapja
A megoldó beszélgetések hónapja

Május az április szoros folytatása. Nem csupán azért, mert a természet nem ismeri az általunk felállított naptárt, ami egyenlő részekre igyekszik osztani az időt, hanem azért is, mivel az április utolsó napjára eső újholddal indul a május, majd mély igazságok felismerésével és nagy, megoldó beszélgetésekkel.