Villáminterjú Tóth Katival: Minden valóra vált

Kereken tíz éve, a Nőileg első lapszámának bemutatóján adott családias hangulatú koncertet, s az azóta eltelt években kissé eltűnt a látókörünkből és az erdélyi könnyűzenei életből. Nem véletlenül: a marosvásárhelyi származású hegedűművész és énekesnő egész évben pálmák alatt sütkérezik, a Mikulást strandpapucsban várja Palm Beach-en, bevallása szerint azonban az otthon szépségét, az emberek szívből jövő kedvességét nem tudja felülmúlni Florida melege vagy az óceán gyönyörű kékje sem. Tóth Kati szerint az „amerikai álom” nem olyan egyszerű, mint a filmekben, de ő rendületlenül hisz abban, hogy türelemmel, kitartással az új világban is megtalálja a (szakmai) szerencse.

Fotó: Tóth Kati archívuma

– Hogyan indul a reggeled?

– Egy öleléssel. Szerencsés vagyok.

– Mi a legjellegzetesebb tulajdonságod?

– Törődő vagyok.

– Melyik élő embert tiszteled a leginkább?

– Édesanyám és édesapám. Ahogy telik felettem az idő,

egyre jobban megértem, milyen sokat tettek értem, mennyi jó tanácsot és törődést kaptam.

– Kik a hétköznapi hőseid?

– Azok az emberek, akik őszintén kedvesek, és jót tesznek elvárás nélkül. Egy rövid történet, ami Floridában esett meg: egy parton sétáltunk a párommal, és készültünk vacsorázni. Egy pizzázóra találtunk. Kértünk is egyet, de amikor fizetni akartunk, a kártyás fizetés nem működött, készpénz nem volt nálunk. A hátunk mögött várakozó apuka a gyerekekkel észrevette, és mikor lemondtunk volna a pizzáról, szólt, hogy ne tegyük, kifizeti ő. Mondtuk, hogy nem szükséges, de ő ragaszkodott. A példa, amit mutatott a gyerekeinek, tiszteletreméltó.

– Milyen tulajdonságot értékelsz leginkább egy férfiben?

– Következetesség, őszinteség. Szeretem, ha egy férfi erős és eltökélt, de ha a törékeny, érzékeny oldalát is bátor megmutatni számomra, az az igazi érték benne.

– Hát egy nőben?

– Kitartást, sokszínűséget.

– Mit bánsz a legjobban?

– Hogy bíztam a nem megfelelő személyekben. Engedtem, hogy az odaadásom, szeretetem, szorgalmam kihasználják. Rossz döntésem következményeit mai napig viselnem kell.

– Mi a legnagyobb félelmed?

– Az, hogy egy nap majd felébredek, és elveszítek valakit, akit nagyon szeretek.

– És a legbecsesebb kincsed?

– A családom.

– Hol élnél a legszívesebben?

– Ahol a családom és szeretteim közelében lehetek.

– Mi a legnagyobb dolog, amit elértél?

– Középsikolás koromban fésűvel a kezemben elképzeltem, hogy közönség előtt énekelek, lesz saját dalom, és egy olyan elektromos hegedűm lesz, mint amilyenen az ír lányok játszanak Michael Flatley Lord of the Dance - ében. Minden valóra vált.

korábban írtuk

Együtt változunk – Sebestyén Kinga: Felneveltem egy fantasztikus fiúgyermeket és egy női lapot (VIDEÓ)
Együtt változunk – Sebestyén Kinga: Felneveltem egy fantasztikus fiúgyermeket és egy női lapot (VIDEÓ)

Ha valakinek vezérfonal az életében közülünk a változás, lapalapító főszerkesztőnknek, Sebestyén Kingának kiváltképpen az. Míg korábban nagyjából háromévente változtatott az élete folyásán, immár kereken tíz éve, hogy egy projektre, a Nőilegre fókuszál.