Kovács Ágnes

Asszonytréning: Ó, áldott fitnesz!

Advent van. Mindjárt jön mennyből az angyal. Hangolódunk lelkileg, de mi van a testtel? És a renddel? Lányok, asszonyok, csak semmi pánik! Rágyúrunk. (Cikkünk a 2019-es Nőileg magazin decemberi számában jelent meg.)

Botházi Mária: Csak akkor történnek a jó dolgok, ha azt élvezzük és aszerint élünk, ami a mienk

Botházi Mária a mindnyájunké. Ő a mi Mareszünk, a botházimarink, aki a „marikaság elviselhető könnyűségével” tart tükröt nekünk – elsősorban nőknek, de nemcsak – tárcáiban, karcolataiban. Karcosan, öniróniával, de sohasem bántóan.

Száva Enikő – A hang mögött

Mondhatnám, hogy jól ismerem, hiszen évekig munkatársak voltunk. Izgultunk, vitatkoztunk, kacsintottunk össze, cseréltünk könyvet, filmet, véleményt, háborogtunk és örültünk együtt, hittünk sok mindenben, kételkedtünk is. Sajátos hangszíne évek múlva is meglepett, hiába hallottam nap mint nap, ahogy sokszínűsége, kíváncsisága, szilaj szabadságvágya is. De leginkább az a sajátos titokzatosság izgatott, amely mindig körüllengte, és amelyet, nem tudom, hogy azok, akik csak a képernyőről ismerik, mennyire ér

Ajándékidő

Lecsengett az ünnep, az Idő ünnepe, az időé, amely segít formát adni az életünknek, számot vetni azzal, ami elmúlt, reménykedni abban, ami ezután jön. Segít abban, hogy vágyakozzunk, higgyünk, hogy ősi hittel és mai, friss kíváncsisággal akarjunk ólmot önteni, fürkészni a jövőt és a csillagok titkait, akarjuk a jót, a beteljesülést – s nem csak magunknak, de másoknak is.

Sárgarépa és füttytudomány – avagy a nevelés művészete

Nem emlékszem már pontosan sem az alkalomra, sem az időpontra, de a fiam arckifejezésére és hanghordozására kristálytisztán, amikor valamilyen villámcsapásszerű felismerés hatására derűs-bosszús csodálkozással kibukott belőle: Úristen, hogy mennyit etettetek azzal a hülyeséggel gyermekkoromban, hogy ha