Puskai Melinda

Sosem tudhatod, ki lép be az ajtódon

Mindannyiunk életében vannak olyan időszakok, amikor a ruhatárunkat is kénytelenek vagyunk átértékelni, Mara Gyöngyvér egyetemi oktatónak most köszöntött be az életébe egy ilyen időszak, felismerte, hogy szüksége van a megújulásra. A korábban laza, sportosan elegáns ruhatárában mára a hivatalos és klasszikusan elegáns darabok dominálnak. (Cikkünk a 2020-as Nőileg magazin márciusi számában jelent meg.)

Tervek az otthonról – megspórolhatsz időt, bosszúságot

Néhány éve ismertem meg egy workshop alkalmával a székelyudvarhelyi Ketesdi Enikőt, akivel, mint kiderült, számos közös érdeklődési pontunk van, többek között a lakberendezés és az újragondolt bútorok. Elmondása szerint hobbiból kezdett a lakberendezéssel foglalkozni, mert szereti az igényes, harmonikus környezetet és a kreatív megoldásokat. Hozzá kapcsolódik a nemrég indult Kreatív Interior - Lakberendezés Székelyföldön nevezetű csoport, erről beszélgettünk.

Divatos hóbort a fenntarthatóság? – Menő a DIY, és van is értelme

A környezetemben egyre gyakrabban hallok a fenntarthatóságról. Mivel sokféle témával hozható összefüggésbe, és mindig pozitív jelzőként szerepel, kezdett trendi lenni a használata. De tisztában vagyunk vele, hogy mit jelent valójában? Tényleg fontos, hogy foglalkozzunk vele? Személyes érdeklődéstől vezérelve utánajártam ennek a hangzatos és divatos kifejezésnek. Mitől lesz valami fenntartható? S ami még fontosabb, ha a fenntarthatóság egy nagy közös cél, ÉN egyénként mit tehetek az elérése érdekében?

Ki gondolkodjon a mi fejünkkel?

Volt már olyan élményetek, hogy kikevertettétek a festéket, a fal színe mégsem olyan lett, mint amilyennek elképzeltétek? És az ismerős, amikor a jól megtervezettnek gondolt konyháról használat közben derült ki, hogy semmi nincs a helyén? Mit tegyünk, kitől kérjünk segítséget, hogy mindezt megelőzzük.

Otthonos otthon – Hogy ne botoljunk meg az ágy lábában?

Lakásod be- vagy átrendezése előtt állsz, és tanácstalan vagy? Hiába néztél meg ezernyi képet a különböző képmegosztókról, és böngésztél át száz lakberendezési magazint, mégsem áll össze a kép, a nagy projekt, a saját lakásod mégsem az igazi? Összegyűjtöttünk néhány alapvető hibalehetőséget, amit nem árt elkerülni.

Merítsünk erőt és energiát a színekből

Néhány éve minden évnek megvan az irányadó színe, ami az adott évben meghatározó lesz a divatvilágban, a sminktrendekben és a lakberendezésben is. Minden évben tudomásul vesszük ezt az információt, de legtöbbször nem igazán tudunk vele mit kezdeni, hogyan építhetjük be a mindennapj

Amikor kell a változás

Mi, nők, nagyon szeretjük az újat, a változatosságot, a nem szokványos megoldásokat. De vannak dolgok, amiken nehéz változtatni, főleg úgy, hogy költséghatékonyak is legyünk. Ilyen például a lakás, az otthon, amiben élünk.

Gondoskodás testnek, léleknek: krémlevesek

Talán nem is gondolnánk, hogy egy tányér forró leves mi mindenre képes. Ezt most már a tudomány is megerősíti: a leves nemcsak összetevői által javít a közérzetünkön, hanem azáltal is, hogy miközben elfogyasztjuk, azt éljük meg, hogy gondoskodnak rólunk.

Csehország: várak, sörök és jó emberek

Ha azt mondom, hogy Csehország és utazás, elsőre általában a finom sör és a csodálatos főváros, Prága ugrik be a legtöbb embernek. Tavaly nyáron mi a vidéket, a kisvárosokat céloztuk meg.