Borúra derűnek kell jönnie

Borúra derű jön, eső után napsütés, a rossz dolgokat jó követi – ez a remény tartja bennünk a lelket. Még akkor is, ha nem tudjuk mennyit kell várni a fordulatra. Mondhatni, napjainkban ez már kollektív várakozás, mert oly mértékben összekapcsolnak minket a világ eseményei, ahogy a legtöbben eddig nem tapasztaltuk.
Hirdetés

Ilyen időkben még inkább szükség van a közösség megtartó erejére, a biztatásra, a támogatásra, hogy ne az általános reményvesztettség, szorongás uralkodjon rajtunk. A félelem megbénít, és az „üss vagy fuss” ösztöneinket aktiválva, gyakran támadásra késztet. Ott, ahol a leginkább kapcsolódunk és sérülékenyek vagyunk: az online közösségi terekben. Talán most van az ideje még hatványozottabban annak, hogy kitekintsünk a mobilok és laptopok mögül: itt a tavasz, próbáljuk meg élvezni szépségeit, töltődni a természet adományaiból.

Szelek hava – a régiek így nevezték az áprilist, és így van ez most a szó mélyebb értelmében is.

Ahhoz, hogy stabilak maradjunk ebben a több irányból megingató szélfúvásban, magunkat kell még erőteljesebben odacövekelni az önmagunkba vetett hitbe, a józan ész logikájába, a szakemberek meglátásaira hagyatkozva használni azokat a kapaszkodókat, amelyeket ők nyújtanak. A szomszédunkban zajló háború zaja mellett azonban szeretnénk valamiképp az állandóságot, a megszokott hétköznapokat is megtartani, megőrizni az olvasóink életében. Mert az utóbbi hónapokban az „eseménytelen” kiszámíthatóság is felértékelődött az életünkben.

Szelek hava – a régiek így nevezték az áprilist / Katt a képre a lap megrendeléséhez

Születésnapi hónapunk van: a Nőileg indulása óta nyolc év telt el. Hogy ez sok vagy kevés, nézőpont kérdése, de visszatekintve, hosszú volt az út idáig: izgalmas, örömökkel és tanulással teli, ugyanakkor inspiráló és motiváló általatok, olvasóink által. Mert

egyre többen vagytok, és gyakran szívet melengető visszajelzéseket küldtök nekünk, amit hálásan köszönünk.

Épp ezért a születésnapi meglepetéseinket keressétek az 51. oldalon!

És ez a hónap a várakozás ideje is: böjt van, közeledik a húsvét, keresztény kultúránk egyik legfontosabb ünnepe. „Ne féljetek!” – hirdetjük mi is II. János Pál pápa talán minden eddiginél aktuálisabb üzenetét. Nagy szükség van most a bátorításra, de a nyitottságunkra is, hogy támogassuk és türelemmel legyünk egymás iránt. Borúra derűnek kell jönnie! Békés ünnepet kívánunk!

Hirdetés

Cikkünk a Nőileg magazin 2022. áprilisi lapszámában jelent meg.

Illusztráció: Shutterstock

Merjünk újratervezni, ha nem jó az irány

Hirdetés