EZO-TÉR Érzelemdús októberünk lehet

Október teliholddal indul és azzal végződik, így rendhagyó módon ezt a hónapot az érzelmeinkkel való szembenézés keretezi. Egész hónapban a szokásosnál érzékenyebbek lehetünk. (Cikkünk a 2020-as Nőileg magazin októberi számában jelent meg.)
Hirdetés

Az első telihold, a Kos–Mérleg jegyek tengelyén jön létre, így elsősorban azok a lelki reakcióink válnak felismerhetővé számunkra, amelyek az önérvényesítés-együttműködés, egyedülállóság-társkapcsolat, térhódítás-megosztás, önazonosság-megfelelés kérdéskörébe tartoznak. Ezzel a teliholddal egyidőben még aktív a Mars és a Szaturnusz második negyedfényszöge is, amivel először augusztus végén találkozhattunk. Mivel a Mars szeptemberben hátráló mozgásba kezdett, októberben már újra olyan kapcsolatba kerül a Szaturnusszal, a Plútóval majd a Jupiterrel is, amelyhez hasonlót augusztusban megtapasztalhattunk. A hátráló időszak alatti kapcsolat azonban mindig erősebb, majd a harmadik a csattanó. 

Az önzetlenség segíthet kiegyensúlyozottnak lenni

Olvasóink esetleg emlékeznek, hogy augusztusra azt írtam, hogy a szeretetünk mélységéből, valódiságából vizsgázunk. Októberben pedig már ennek a vizsgának az eredményeit tapasztalhatjuk meg. Egyszerűbben fogalmazva: azzal szembesülhetünk, hogy meg tudtunk-e maradni a szeretet állapotában, rendben vagyunk-e, vagy éppen elvesztettük a fejünket csupán az önzőségünk által motivált, elhamarkodott döntéseket hozva. Ennek függvényében lesz könnyebben vagy nehezebben megélhető egyénenként ez az eseménydús hónap. 

A Mars és a két sorsbolygó (Jupiter és Szaturnusz), valamint a gyökeres változások princípiuma, a Plútó jellemzőit követően a hónap második felében a Nap is megvalósításra ösztönző kapcsolatba kerül ezekkel a bolygókkal. Ekkor már nem csupán arra lesz lehetőségünk, hogy jelentős változtatásokat indítsunk el az életünkben, hanem azt is tisztábban láthatjuk, hogy hogyan tudunk kiegyensúlyozottá válni. 

Legyünk óvatosak!

A szeptember fojtott, látszólag csendesebb időszaka után, október meglepetésekben is bővelkedhet, ugyanis az Uránusz, a hirtelen és váratlan események, a szabadság, megtisztulás, megújulás, a reformok bolygója is befolyással lehet ránk. A korlátok meghaladása, a keretek tágítása azonban az Uránusz hátráló mozgásának köszönhetően, elsősorban belül történik, és az elavult, idejétmúlt dolgainkat tudjuk megújítani, vagy éppen lezárni. 

Hirdetés

Mivel a háttérből a Vénusz, a Mars és a Szaturnusz mozgatja a szóban forgó bolygókat, rendkívül fontos lesz, hogy törekedjünk a kedvességre, a bizalomra, a szeretetre, az elfogadásra, a mértékletességre, a megfontoltságra, fegyelmezettségre, a felelősségvállalásra, legyünk bátrak, de ne vakmerőek vagy óvatlanok, és semmiképpen se siessük el a döntéseinket.   

A hónapot záró telihold a biztonságérzetünkre, stabilitásunkra enged rálátni, ugyanakkor az alkotásban tudunk kiteljesedni általa. 

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

A friss lapszámunkat alább kérheted:

Hirdetés