Heti összefoglaló: jutalom az élettől, az iskolától

Hirdetés

Összegyűjtöttük, hogy ne maradj le a kedvencekről. 

Házimunka. Cipőpucolás.

„A sár barátságos, mondogatják az öregek. Bárcsak minden barátunk úgy ragaszkodna hozzánk, mint a temetőút sara a lábbelinkhez.  Amikor az utolsó út sarát mosom le a cipőről, csizmáról, misztikus alázat kerít hatalmába. Igyekszem a lefejtett sarat virág tövére tenni, úgy ahogy a keresztelőpohárbeli vizet mindig virágra öntjük, a termékenység és szépség szent jelképére.” (…)

Székely Kinga Réka unitárius lelkész írása

Jutalomkönyv helyett – „Elismerő szavaink jussanak el hozzájuk!”

„Néha elég egy elismerő pillantás, egy vállveregetés, de időnként, legalább tanév végén fontos, hogy az iskola részéről is kapjon elismerést az, aki bármilyen területen fejlődött, kitartott, próbálkozott.” – írja a gyermekek jutalmazásáról Dimén-Varga Tünde

Tudós nők: Bartók Blanka

„Mivel hivatkozásoknál a családnevet használjuk, előfordult már, hogy mikor végre eljutottam egy nagy idézettségű szerző előadására, akkor derült ki számomra, hogy ez a nagy név tulajdonképpen egy kis hölgyé.” – tudós nők Erdélyből, és a pálya viszontagságai. Bartók Blanka klímakutató a sorozat új részében.

„A szakmában sok elismert női kutató van”

Gaudeamus igitur – A lélek harangjai

Egy élet az iskolában: a betűvetéstől a nyugdíjig – Gagyi Katinka története, melyet a valóság ihletett.

Hirdetés

„Amióta nyugdíjba vonult, egyszer sem járt az iskola felé a kicsengetés napján. Félt a nosztalgia fájdalmától, és a feltörő érzések feltartóztathatatlan áradatától. Mert az érzelmek olyan kíméletlenek tudnak olykor lenni.  Most azonban rászánta magát, hogy éppen azon a napon, éppen abban az órában halaszthatatlan dolga akadjon az iskola szomszédságában lévő patikában. ” (…)

Friss lapszámunkból

Máté Dalma – Az álmok valóra válnak kerekesszékben is

Mindössze 15 éves, de máris olyan messze jutott, hogy mi, felnőttek is példát vehetnénk róla. Máté Dalma, aki kerekesszékben éli életét, személyiségével, életszemléletével és humorával leveszi az embert a lábáról. Híd lehet és szeretne is lenni a sérült és az egészséges emberek között. Ezt szolgálja „munkája” is, ami, mint mondja, ma már az élete szerves része – közel egy éve ugyanis interjúkat készít a Marosvásárhelyi Rádiónak saját érzékenyítő rovatába Dalma kérdez címmel.

Érett apák: Most van időnk babázni

Nem fiatalok – pontosabban már jó ideje fiatalok –, és újra belevágtak az apaságba. Csinta Samu hatvanévesen kezdett újra babázni, a világutazó Szabó Zoltán Kobra ötvenes fejjel vált főállású apává. Dávid Botond, székelyudvarhelyi fotóművész – viccesen szólva – unoka helyett kapott egy újabb saját gyermeket magának.

A képen Dávid Botond és kisfia

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Hirdetés