Sebestyén Kinga: Árnyból a fénybe – Áprilisi lapajánló

Sok születésünk van a világra jöttünk után is. Megszületnek különféle szerepeink, születnek érzéseink, korszakaink, álmaink, elvárásaink. Csodálatos pillanataink, emlékeink. És vannak születések, amelyeknek a részesei vagyunk.

Tíz éve született a Nőileg magazin. És vele együtt egy szerkesztőség, amelyet összeköt, és egy olvasóközösség, amelyet – reméljük –, hónapról hónapra inspirál a lap. Az azóta eltelt idő alatt születtek örömök, sikerek, kudarcok, élmények. Voltak magasságok, mélységek. Könnyek, nevetés.

Árnyból a fénybe hozott sokakat ez a születés.

Erre az életszakaszomra már mindig úgy fogok emlékezni, hogy „amióta a Nőileg van az életemben”. Főként, hogy egy új nő kezdett megszületni bennem ez időszak alatt, inspirálódva mindabból, ami körülvett, és mindazokból, akiket megismertem. A bátorság, ahogyan megannyian felvállalták a történeteiket, a nehézségek és megoldási lehetőségek, amelyek kibontakoztak egy-egy felvetett problémából, mind „hozzáadott értéket” jelentenek bennem és az életemben. Segített, hogy kezdjem szabadon felvállalni és kibontakozni hagyni magamban azt, aki és amilyen vagyok. Izgalmas utazás ez. Köszönöm!

Köszönöm Nektek, kollégák és barátok, akik lélekből és lelkesedéssel adjátok tudásotokat, tehetségeteket,

Nektek, nők és férfiak, akik a Nőilegben megszólaltok, és Nektek, kedves olvasók, hogy szerettek vagy kritizáltok, javasoltok és visszajeleztek, hogy egyáltalán minket választotok, olvastok!

Tőlünk szokatlan címlappal ajánljuk e születésnapi lapszámot, ez kicsit mindannyiunkról, a Nőről szól. És egy olyan születésről, amelynek örömeivel, fájdalmaival mindannyian találkozunk. Ez is összeköt. Engedjük szabadon a bennünk élő nőt, merjük megfogalmazni az árnyalatait! Saját tapasztalatom szerint ez mindig felszabadító, egyénileg és közösségben is.

Nőileg magazin, 2024. április

Boldog születésnapokat mindannyiunknak!

korábban írtuk

Tudós nők – Dr. Sántha Ágnes: Sokat tanulok a fiataloktól
Tudós nők – Dr. Sántha Ágnes: Sokat tanulok a fiataloktól

Sántha Ágnes ízig-vérig marosvásárhelyi. A Sapientia EMTE szociológus oktató-kutatója hatalmas türelemmel és derűvel építgeti szakmai útját, emellett szeret duplázni: két doktori fokozatot is szerzett, ugyanakkor kétszer két gyermek szólítja édesanyának.