Heti összefoglaló: megélni és elfogadni, ahogy adatott

E heti inspiráló, elgondolkodtató írásainkból válogattunk.
Hirdetés

Ez vagyok én, ha elfogadnak jó, ha nem, úgysem tudok más lenni

„Van, amikor elmegyek takarni, olyankor látnak traktoron, szekéren, de elmegyek pityókát szedni, legelőt tisztítani is. Kijárok az esztenára, és akkor nézik, hogy „na, az apáca megint lóg valamelyik szekéren.”

Darvas Piroska: Mi a hagyományápolásról nem beszéltünk, mi azt éltük

Ti tudtok nyaralni? De úgy igazán!

Fontos lehet előre végiggondolni, kikkel szeretnénk nyaralni és, ha megvannak az útitársak, akkor érdemes leosztani a feladatokat. Emellett pszichésen azzal készülhetünk a szorongásmentes kiruccanásra, ha tisztázzuk magunkban, melyek az általunk befolyásolható tényezők a nyaralásunk során, és mi az, amit nem mi kontrollálunk.

Túlélőkészlet szorongó nyaralóknak

Strandon

„A fiú óvatosan, egy nagyon finom mozdulattal a lány füle mögé rakta a rendetlenkedő fürtöt, majd, mintegy befejezve a mozdulatot, kézháttal gyöngéden végigsimított a lány arcán…”

Azok a mágikus vízcsepp-szivárványok…

A származás nem előny: kötelesség

Ugron István egyik mondását máig emlegetik: a származás nem előny, hanem kötelesség. Pedig az egész valami apróság kapcsán hangzott el, talán egyszer, amikor valamelyikük rosszabb jeggyel érkezett haza az iskolából. Mária néni azzal járult hozzá a szülői bölcsességhez: nekünk azt kell megmutatnunk, hogy nem olyanok vagyunk, mint amilyennek a kommunisták leírnak bennünket.

Lélekben Erdély

Hirdetés

Bajnokok, példaképek, hősök

Sok millió emberhez hasonlóan, négyévente (na jó, most épp öt) figyelmemet én is az olimpia irányába terelem. Amolyan magyaros büszkeséggel nézem ezt a sporteseményt: szívem nagyokat dobban minden sikerünkre.

Ötkarika helyett két kerék

Meghitt otthon, bensőséges hangulat

„Nemcsak a tárgyaknak vannak itt történeteik, hanem magának a háznak is. – Itt, a nagyszobában született a lányom – meséli Zsuzsi.” Bagoly Zsuzsi és Derzsi Dezső otthonába kopogtattunk be.

A legfontosabb „díszlet”: a székely hygge

Augusztusi lapszámunkból

Nem érünk rá, meg kell legyen, túl kell lennünk valamin. Csakhogy az életen leszünk túl, nem?

Megéljük vagy legyünk túl rajta?

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Hirdetés