Barabás Enikő: Helyreállítani az eredendő rendet akkor tudjuk, ha ismerjük a dolgok természetét EZO-TÉR

A szakrális- vagy spirituális új év a téli napfordulóval, a csillagászati a tavaszi napéjegyenlőséggel kezdődik. Hasonlóan a fogantatáshoz és a megszületéshez. A téli napforduló és a tavaszi napéjegyenlőség közötti három hónap ezért az új év lelki formálódásának az időszaka, ugyanakkor az előző csillagászati év lezárása. Láthatóan kulcsfontosságú. De bárhonnan is nézzük vagy indítjuk az évet, 2024-ről biztosan elmondható, hogy a befelé fordulás, a külső-belső rendrakás, a helyretétel éve lesz.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Alapvető fontosságú lesz a lelki stabilitás megteremtése, vagy megőrzése, a rálátásra, megértésre való törekvés. A bátor kiállás, az önazonosság, a küzdelem a megrekedt helyzetekből való kiemelkedésért az egész évet jellemezni fogja. Mivel sok változást, átalakulást tartogató időszakra számíthatunk, a beszűkülés, a makacsság, a rugalmasság hiánya vagy elveszítése frusztrációt eredményezhet, és ez agresszióba torkollhat. Ezt a harmónia, az egyensúly, a belső béke megteremtésével tudjuk megakadályozni. Ahhoz, hogy a világban folyó átalakulás zűrzavarában meg tudjuk teremteni a vágyott és szükséges nyugalmat, önismeretre, tudatosságra, perspektivikus szemléletmódra, tágabb összefüggés-látásra és a megérzéseinkre való figyelésre lesz szükségünk.

Az eddigi éveknél is hangsúlyosabbak lesznek a gazdasági változások, ezért a termékenység, a kreativitás fókuszba kerül.

Fontos azonban, hogy megértsük: ezúttal elsősorban a spirituális, lelki dimenziókra helyeződik a hangsúly, tehát nem kifelé, a világban, és nem formai, fizikai szinten tudjuk kamatoztatni, és válik szükségessé a kreatív, teremtő erőink működtetése, hanem belső szinteken. Ehhez elengedhetetlen a saját működésünk megismerése, a jelenlét és az önreflexió. Ki vagyok? Mire vágyom igazán? Milyen életet szeretnék élni? Mi motivál? Milyen impulzusokra reagálok, mi indít arra, hogy valamit elkezdjek vagy befejezzek? Milyen eszközeim vannak arra, hogy az akaratomat érvényesítsem? Hogyan tudok együttműködni másokkal? Milyen hiedelmeket, sémákat működtetek, hozok a múltból, a családomból, és hogyan tudom ezeket felülírni? Milyen félelmeim és milyen hiányosságaim vannak, amivel korlátozom önmagamat? Mik azok a lelki folyamatok, amiket még nem tudtam lezárni, de aktívan meghatározzák a mindennapjaimat, akár azzal, hogy gyengítenek, a kiszolgáltatottság, áldozatiság érzését erősítik bennem, akár azzal, hogy negatív gondolati spirálban tartanak, és a jövő miatti szorongásomat táplálják?

Helyreállítani az eredendő rendet, az egészséges működést akkor tudjuk, ha ismerjük a dolgok természetét, rendeltetését.

Azt, hogy mi a szerepük, a betöltendő helyük a nagy egészben. Hasonlóan, minden eseménynek, minden rezdülésnek oka, szerepe és következménye van a világban és az egyéni életünkben is. Ezek ismerete hozzásegít a fenti kérdések tisztázásához. A világ – és benne az ember működése – néhány alapvető spirituális törvény által szabályozott. Ezek érvényesek voltak a teremtés kezdetétől, és ma is azok. Csak akkor lesz harmónia és rend az életünkben és a világban, ha ezekre figyelünk. Kívánom, hogy 2024 hozzon mindannyiunk számára eredményes belső munkát, önvizsgálatot!

korábban írtuk

Nem vagyunk porszem a gépezetben
Nem vagyunk porszem a gépezetben

Mindennek rendelt ideje van, ami a csillagok és bolygók mozgásából kiolvasható – vélik az asztrozófusok, s a fénylő égbolt üzeneteit próbálják a természettől eltávolodott emberek számára „lefordítani”. Az asztrozófia nemcsak az állatövi jegyeket, hanem a csillagképeket is vizsgálja, képviselői szerint szellemi üzenetek vannak a csillagokba rejtve, s ha ismerjük a jelentéseiket, az égi fények utat mutathatnak életvitelünkben és az önismeretben is. (Cikkünk a Nőileg magazin 2020. januári lapszámában jelent