Mészáros Andrea pszichoterapeuta

Függő játszmák

Szóbeli bántalmazás, lelki erőszak, egy „megérdemelt” pofon. Annyi féle-fajta párkapcsolat van… Legyen szó férfiról, nőről, gyerekről, az erőszak elfogadhatatlan. Féltékenységi jelenetek, kiabálás, megalázás, zsarolás, korlátozás, fizikai agresszió – sajnos, az életből vett forgatókönyvek sokasága követi ezt a sorrendet. Mi az, ami nem fér bele egy párkapcsolatba? Elmesélek egy esetet. (Cikkünk a 2019-es Nőileg magazin szeptemberi számában jelent meg.)

Boldog vágy, gyere haza!

Ásó, kapa, nagyharang...? Inkább választ el anyós, trauma, megcsalás. De mit tud tenni egy pár, ha kiüresedik a kapcsolat, ha nem lát már egymáshoz vezető utat? Hogyan lehet túllépni a megcsaláson, avagy hogyan melegíti fel a kihűlt hitvesi ágyat a férfi s a nő? Van-e kiút az elvárásainkból, szorongásainkból állított csapdából? Kettőn áll a vásár. (Cikkünk a 2019-es Nőileg magazin júliusi számában jelent meg.)

Csehország: várak, sörök és jó emberek

Ha azt mondom, hogy Csehország és utazás, elsőre általában a finom sör és a csodálatos főváros, Prága ugrik be a legtöbb embernek. Tavaly nyáron mi a vidéket, a kisvárosokat céloztuk meg.