Címke: borász

Az az igazi, akit szeretünk – így van ez a borral is

A legjobb erdélyi fehérborok hazájaként tartják számon a kézműves nedűket készítő nagyenyedi és csombordi pincészeteket, a két dél-erdélyi településen számos borpincébe bekopogtathatunk. Megkóstolhatjuk a messze földön híres plébánost, a félédes szürkebarátot, a száraz leánykát vagy egy jó traminit – miközben az erdélyi „bortörténelembe” is betekinthetünk. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. októberi lapszámában jelent meg.)

Piheni Panni: Nagyon klassz női borásznak lenni

Építészmérnök és borász. Egyelőre mindkettő, de szeretne a jövőben csak a borászatból élni. Női borász nagyon kevés van Erdélyben, az Érmelléken borászkodó Piheni Pannit épp ezért mindenhol megjegyzik, amerre jár.

Gondoskodás testnek, léleknek: krémlevesek

Talán nem is gondolnánk, hogy egy tányér forró leves mi mindenre képes. Ezt most már a tudomány is megerősíti: a leves nemcsak összetevői által javít a közérzetünkön, hanem azáltal is, hogy miközben elfogyasztjuk, azt éljük meg, hogy gondoskodnak rólunk.

Csehország: várak, sörök és jó emberek

Ha azt mondom, hogy Csehország és utazás, elsőre általában a finom sör és a csodálatos főváros, Prága ugrik be a legtöbb embernek. Tavaly nyáron mi a vidéket, a kisvárosokat céloztuk meg.