Címke: dekoráció

A ház, ahol a kert jelenti a szabadságot

Nincs olyan sarka otthonának, ami ne lenne kidíszítve, ez mégsem hat soknak, hiszen a szimmetria mindenhol jelen van. Az antik tárgyaktól a bolhapiacon vásárolt apróságokig minden fellelhető Babos Ani, kézdivásárhelyi dekoratőr házában. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. júniusi lapszámában jelent meg.)

Fesd a falad egyedivé!

Nemcsak a színek szabhatnak trendeket lakásdekorálásnál. Van, amikor a technika az, ami újat nyújt. Ha tavasszal éppen átfestenénk néhány szobát odahaza, vannak már különleges festési technikák, melyek az unalmas, egyszínű falat feledtetik. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. áprilisi lapszámában jelent meg.)

Harmónia az egyszerűben – ez a monokróm

El tudnád képzelni, hogy az otthonodban vagy egy szobában mindössze egy szín uralkodjon? A fürdőd csupa szürke legyen, vagy tán az egész nappalid. Sokan vannak, akiket elriaszt, hogy egy színre redukálják a különböző helyiségek színeit, ám ezt a lakberendezési stílust is lehet nagyon ízlésesen alkalmazni. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. márciusi lapszámában jelent meg.)

Egy kis rusztik-romántik: felüdítő, ha az élettér nem túl megrendezett

Megörökölsz egy darabot a nagymamától vagy régiségkereskedőnél csábulsz el: a népies bútornak nem kell rögtön a sufniban kikötnie, még akkor sem, ha modern panellakásban élsz. Mutatjuk, hogyan lehet az etno az otthon része. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. januári lapszámában jelent meg.)

Senki nem dobja az emlékeit a kukába – Karácsonyi kacatjaink

Van egy féllábú, öreg Mikulásunk. Barnásnarancs színű, a mintegy 15 évvel ezelőtti karácsonyok divatszínét idézve. Egy nagy üzlet üres polcán árválkodott az ünnep vége felé. Nem kellett senkinek, mert kinek is kellene egy trendi színű, féllábú Mikulás? Hazavittük. Úgy tűnt nekünk, hogy hálás érte. Azóta is minden karácsonykor előkerül, mindig kicsit kopottabb, feslik már a sapkája, de ugye, divat a vintage. Velünk marad a következő karácsonyokra is. (Cikkünk a Nőileg magazin 2020. decemberi lapszámában j

Ünnepi dekoráció: Másszon-e az ablakra a Mikulás?

Ne másszon sehova – a karácsonyi dekoráció lényege az ünnepi hangulat megteremtése. Vannak otthonok, amelyek elbírják a picit több és fényesebb díszítést, és vannak lakások, ahol giccsesnek hat, ha túl sok a csili-vili. Nézzük, hogyan legyen a karácsonyi otthonunk ízléses és szerethető. (Cikkünk a Nőileg magazin 2020. decemberi lapszámában jelent meg.)

Egy hozományos láda helye és története

Megörökölsz egy darabot a nagymamától vagy régiségkereskedőnél csábulsz el: a népies bútornak nem kell rögtön a sufniban kikötnie, még akkor sem, ha modern panellakásban élsz. Januári lapszámunk Otthon-rovatában megmutatjuk, hogyan lehet ízléssel kombinálni a két különböző stílust, itt pedig annak kiegészítéseként mutatunk egy alapdarabot Forrai Szerénke kollégánk otthonából. A történet teszi igazán különlegessé régiségeinket.