Címke: higiénia

Foghíján: mit kell tudnunk a fogváltásról?

A fogzás időszaka zajlik nálunk: egyiknek most nőnek, a másiknak már cserélődnek. Bár a kicsi fogainak áttörése fájdalmasabb az egész család számára, a fogváltás is ugyanolyan figyelmet érdemel.

Fülünk egészsége: A kevesebb több!

Ha egyébként nincs panasz, a legjobb, amit tehetünk a fülünkért az az, hogy békén hagyjuk: nem nyúlkálunk bele, nem piszkáljuk, és főként fültisztító pálcikát nem használunk. A helyes fülhigiéniáról szakemberrel beszéltünk. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. februári lapszámában jelent meg.)

Intimtéma nem tabutéma

Már gyermekkorban megtanuljuk a tisztálkodás alapvető szabályait, azt is, hogy a hajlatokra különösen oda kell figyelni. Intimlemosók, törlőkendők, szappanok, irrigálók, spray-k tucatjai közül válogathatunk, hogy tisztán tartsuk – övön alul és felül is – magunkat. De vigyázat: a túlzásba vitt intimhigiénia többet árt, mint használ! (Cikkünk a 2019-es Nőileg magazin júliusi számában jelent meg.)

Tisztálkodjon a gyerek – egyedül!

Nem lehet elég korán kezdeni a személyes higiéniára való oktatást. S hogy a kézmosás, fürdés és fogmosás ne legyen nyűg a gyermek számára, segítsünk neki játékosan megtenni az első lépéseket az önállóság felé.

Reggelizzünk finomat!

Vannak, akik úgy vélik, reggelire csak gyümölcsöt együnk, így jutunk a legtöbb energiához. Mások a bőséges reggelik mellett szólnak. Abban talán mindenki egyetért, hogy reggelizni valamit mindenképpen kellene, és ezalatt nem a bögre teát vagy kávét értik.

Tájba illő rönkház a varsági tanyavilágban

Földúton haladunk az erdő között, Székelyvarság Küküllő nevezetű részén. Már az odaút is sejteti, különleges helyen laknak vendéglátóink, Balog Ágoston és felesége, Katalin. És nem is csalódunk: nyugalomsziget a vadon sűrűjében.

Gondoskodás testnek, léleknek: krémlevesek

Talán nem is gondolnánk, hogy egy tányér forró leves mi mindenre képes. Ezt most már a tudomány is megerősíti: a leves nemcsak összetevői által javít a közérzetünkön, hanem azáltal is, hogy miközben elfogyasztjuk, azt éljük meg, hogy gondoskodnak rólunk.