Dr. Pap Enikő

Fogyni akar a férjem

A súlyproblémát ugyanolyan komolyan kell venni, mint bármilyen más betegséget, hiszen ez nagyon sok egyéb bajhoz is vezethet. Egyik olvasónk férje fogyna, a párja azonban aggódik az elhatározás miatt, ezért dr. Pap Enikő étkezési tanácsadónkhoz fordult kérdéseivel.

Növényi tej versus tehéntej

Az állati eredetű tejtermékek táplálóak, hasznosak az ember számára. Sajnos vannak, akiknek óvakodniuk kell ezektől. Alternatíva lehet a növényi eredetű tej. Szolgálja-e az egészségünket ez, és milyen mértékben?

Természetes csodaszer: megőrzi a fiatalságot, és hosszú életet biztosít

Sokfélét hallani a ganoderma gombáról, a felhasználásával készült ganoderma-kávéról. Hogy különleges gyógyhatású, hogy a kávé csersavmentes, és megannyi jó tulajdonságot felsorolnak még. Lehet-e hinni mindezeknek? Olvasónk kérdéseire dr. Pap Enikő étkezési tanácsadó válaszol.

Vitaminpótlás a gyereknek

Szükségük van-e vitaminkészítményekre a kisgyermekeknek? És mit tegyen a nagymama, ha a szülő teljesen elzárkózik az étrendkiegészítők adásától?

Ezt egye a tinédzser, ha testépítő lenne

Táplálékkiegészítők kontra fehérjegazdag táplálkozás – egy aggódó olvasónk arra keresi a választ, hogyan étkezzen az edzőterembe járó tinédzser fia, hogy a szervezete számára szükséges fehérjetöbbletet biztosítsa.

Csehország: várak, sörök és jó emberek

Ha azt mondom, hogy Csehország és utazás, elsőre általában a finom sör és a csodálatos főváros, Prága ugrik be a legtöbb embernek. Tavaly nyáron mi a vidéket, a kisvárosokat céloztuk meg.