Györgyei Szabó Magdolna

Kapcsol(ód)j rá a vezetésre!

Milyen egyszerű lenne, ha a karrierlétra megmászásához csak ügyesnek, okosnak, szorgalmasnak és kitartónak kellene lenni! Viszont nagyon nem ez a helyzet, a vezetővé válás göröngyös útján bizony a szakmai képességek mellett ugyanakkora, ha nem nagyobb szerepük van a szervezeten belüli kapcsolatoknak, politikának is.

Vezetői motiváció: az elemi ösztönző

Mi az a titkos esszencia, ami nem hiányozhat sem a női, sem a férfi vezetői eszköztárból, ami nélkül nem lehet sikeresen irányítani semmilyen csapatot, szervezetet? Természetesen a motiváció. Csak egy ösztönző vezető tudja munkatársait a közös cél felé terelni, környezetét inspirálni, aki hisz abban, amit csinál, lelkesedéssel végzi feladatait, és egyben példát is mutat.

Önbizalom és önismeret: ezek nélkül biztosan nem megy

Nemi bérrés, munkaköri szegregáció, hátrányos megkülönböztetés és a sor még bőven folytatható. Számtalan külső tényező nehezíti a nők előmenetelét, szakmai, vezetői kiteljesedését, csúcsra jutását. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy az üvegplafon-effektusok mellett legalább akkora korlátozást jelentenek a magunknak és magunkban felállított akadályok, elsősorban az önbizalom és az önismeret hiánya.

Az üvegplafonon innen: mi és ki akadályozza a nőket az előrejutásban?

Mi ez a láthatatlan, mégis legtöbbször bevehetetlen akadály, amely meggátolja a nőket abban, hogy a legmagasabb gazdasági, politikai, intézményi funkciókat elérjék? Miért van az, hogy bár több nő végez főiskolán, egyetemen, mint férfi, és a populáció egészét tekintve is többen vannak, mégis a legfelső vezetői szintekre már alig-alig jutnak fel? Milyen külső és belső szervezeti tényezők állják a nők útját a topkarrieri sikerek elérésében?

Hol (nem) vezet a nő?

Világtendencia, és ebbe Románia és Erdély is beletartozik, hogy ma már több nő végez a felsőoktatásban, mint férfi, és a nők abszolút értékben is nagyobb részét teszik ki a populációnak. Ráadásul a fejlett Nyugaton (és itt, keletebbre is) a legtöbb országban már vagy száz éve lezajlott a nők társadalmi, politikai egyenjogúsítása, így azt várhatnánk, hogy a 21. században a vezetői pozíciókban is közel fele-fele a nemek aránya. Hát, szüfrazsettek ide, feminista mozgalmak oda, sajnos ezen a területen még mi

Miért kell több női vezető?

Hatékony kommunikáció. Kapcsolatok ápolása. Empatikus viselkedés. Mások szolgálata. Kreatív problémamegoldás. Kiváló szervezőkészség. Környezetről való gondoskodás. Motivációs képesség. Konszenzusra törekvés. Tipikusan női jellemvonások, ugye? Is. De ha felcsapjuk bármelyik tetszőleges szakirodalmat, amely a 21. században elengedhetetlen vezetői képességekről szól, pont ugyanezeket a karakterisztikákat találjuk. Miért van az mégis, hogy akár a gazdasági életet, akár a politikát vagy a civil szektort nézz

Statisztából főszereplő: egres

Sokáig nem értékeltem az egrest. Az epret lestük folyton, szemenként szedtük, ahogy érett. Majd a ribizlit, de a málnát vártuk a legeslegjobban, mert abból kevés volt. Az egres mindig csak statiszta volt a konyhában.

Toszkána feltölt, pozitív életérzést ad, elvarázsol

Van már bakancslistád? Tudod, azon dolgok sora, amelyet az ember meg akar még tenni hátralevő élete során, mielőtt „feldobná a bakancsot”. Ha nincs, épp ideje elkezdeni írni egyet. Ha nem másért, hát azért, hogy felírhasd rá Toszkánát.