Mohácsi László Árpád

A nehéz napok is kellenek a boldogsághoz

Konrád Katalin, a Mutass jó példát! program Bihar megyei második helyezettje

Egy példakép mindig dolgozik – a Mutass jó példát! program Bihar megyei dobogósaira legalábbis felettébb igaz ez a sommás kijelentés. Az „elfoglaltsági rangsort” pedig egyértelműen Konrád Katalin, a Partiumi Háló Egyesület elnöke, a Szent Lászl&oacu

Aki a virágot szereti, városát is szebbé teszi

Sabău Marius, a Mutass jó példát! program Bihar megyei harmadik helyezettje

Van egy oázis Nagyvárad központjában, a Körös partján, néhány percnyire a Szent László tértől, ami minden délután – és nem csak – gyermekzsivajjal telik meg, a nap szinte minden szakában élő zongoraetűdök hangjai csendülnek fel, amerre csak nézünk, az &eacu

Ugron Zsolna: Minden könyvemben benne vagyok

Nagyváradon találkozunk, legújabb regénye, az Erdélyi menyegző könyvbemutatója után. Százak állnak sorba dedikáltatni, utána szűk körű protokoll. Amint végez, feldobom, mi lenne, ha még aznap megejtenénk a másnapra tervezett fotózást. Nem nyűgöl a programváltozás miatt, öt percet kér csupán, hogy rendbe hozza magát. Indulhatunk. 

Tájba illő rönkház a varsági tanyavilágban

Földúton haladunk az erdő között, Székelyvarság Küküllő nevezetű részén. Már az odaút is sejteti, különleges helyen laknak vendéglátóink, Balog Ágoston és felesége, Katalin. És nem is csalódunk: nyugalomsziget a vadon sűrűjében.

Gondoskodás testnek, léleknek: krémlevesek

Talán nem is gondolnánk, hogy egy tányér forró leves mi mindenre képes. Ezt most már a tudomány is megerősíti: a leves nemcsak összetevői által javít a közérzetünkön, hanem azáltal is, hogy miközben elfogyasztjuk, azt éljük meg, hogy gondoskodnak rólunk.