Címke: csillagok

Február az önérvényesítés hónapja

A február elsején induló holdhónapot az önérvényesítés kérdéskörének előtérbe kerülése jellemzi. Ez megnyilvánulhat egy erőteljesebb ego-működés, akár önzőség megjelenésében is, az egyéniség versus közösség dilemmájának hangsúlyosabb kidomborodásában, de megjelenhet az egyéni szabadság megvalósítására való törekvésben is.

2022 az aratás ideje

A szakrális újév hagyományosan a téli napfordulóval kezdődik, a csillagászati pedig a tavaszi napéjegyenlőséggel. Január elsején csupán a polgári számítás szerint indítunk egy új évet, a kozmikus jelenségek szempontjából ennek nincs jelentősége. Ha azonban a 2022-es év főbb csomópontjaira fókuszálunk, kiemelt jelentőségű, hogy a 2021-es folyamatok – az új és a régi ütközését tekintve – egészen őszig folytatódnak.

Január a létrehozás hónapja

„Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet, jó szóval oktasd, játszani is engedd szép, komoly fiadat!” – József Attila sorainál találóbban nem lehetne megfogalmazni a január 2-án induló holdhónap üzenetét. A február elsejéig tartó időszak legfontosabb kulcsszavai a játékosságra való nyitottság, az előrelátás, a létrehozás, alkotás, termékenység, belső stabilitásra való törekvés, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok, hogy rend és egészség legyen.

Decemberben elválik: fényt teremtünk vagy sötétséget

A december negyedikén kezdődő új holdhónapban úgy tudjuk megoldani a dolgainkat, és megfelelő döntést hozni, ha az égi mércét alkalmazzuk, azaz ha nem a pillanatnyi igazságok tükrében vizsgáljuk az életünket, hanem az örökérvényű erkölcsi tanításokra hagyatkozunk.

A korszakváltást jelképező holló hava jön

Új holdhónap kezdődik, és mint minden újhold, az új dolgok elindításának kedvez. Az október 6-án kezdődő új ciklusban kiemelt szerepet kaphat életünkben a szabadság, a társas kapcsolatok, valamint az egyensúly kérdése.

Augusztus a tanítások hónapja

Erős felütéssel indul a hónap, a már júniusban elindult átalakulásban való kiteljesedés folyamatába szervesen illeszkedő eseményekkel.

Július: mennénk, de valami visszahúz

Az energiák kényes kiegyensúlyozását igényli július első harmada. Különösen az akarat és cselekvés, valamint a kapcsolataink harmonizálása között lavírozhatunk, fontos, hogy megteremtsük az összhangot.

Június: megfontoltsággal léphetünk tovább

Befelé irányuló figyelemmel, visszafogott aktivitással, nagyobb körültekintést és a részletekre összpontosító figyelmet igénylő ügyintézésekkel indul a csillagászati tavasz utolsó hónapja.

Termékeny május – engedjük megtörténni!

Erős felütéssel indul a május, és számos meglepetést tartogathat. Egyrészt nagyon termékenynek ígérkezik, másrészt a tudattágítás, a szabad alkotás lehetőségével kecsegtet. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin májusi számában jelent meg.)

Bolondos vágyak, szélsőségek hava

Áprilist bolondosnak tartjuk az időjárás szempontjából, ami most a mindennapi tapasztalatainkra is jellemző lehet. A kettősségek és a változékonyság határozza meg a hónap első felét, míg a második felében a stabilizálódás, olykor a stagnálás kerülhet előtérbe. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin áprilisi számában jelent meg.)

Nem vagyunk áldozatok

A fejlődés nem állhat meg, aki tudatosan él, az törekszik is erre – miközben mindannyian, akarva-akaratlan valamilyen irányba haladunk. Ebben a hónapban is eredményre vezethet, ha a rugalmas alkalmazkodást gyakoroljuk, hogy a váratlan helyzetek ne késztessenek megállásra. 2021-ben célunkat elérhetjük, vagyis hogy szemlélettágítással meghaladjuk önkorlátozó hiedelmeinket. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin márciusi számában jelent meg.)

Február: irányváltás

Egész évünk az elénk kerülő kihívások megoldásáról, a körülményeinktől független belső szabadságunk kialakításáról szól, de ezen belül is kiemelt lesz február hava, amely intenzív lelki megéléseket hoz. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin februári számában jelent meg.)

Január, a kitörések hónapja

Új év, új kihívások? Vagy csak egyszerűen halad az élet tovább... Talán bölcsebbek lettünk egy furcsa év tapasztalati nyomán, talán tanultunk hibáinkból, talán nem hallgattunk a megérzéseinkre, esetleg változtatnánk vagy máris megváltoztunk? Szükség lesz a józan észre és az energiánkra mindenképp, tudhatjuk meg a januári Ezo-térből. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin januári számában jelent meg.)

Nem vagyunk porszem a gépezetben

Mindennek rendelt ideje van, ami a csillagok és bolygók mozgásából kiolvasható – vélik az asztrozófusok, s a fénylő égbolt üzeneteit próbálják a természettől eltávolodott emberek számára „lefordítani”. Az asztrozófia nemcsak az állatövi jegyeket, hanem a csillagképeket is vizsgálja, képviselői szerint szellemi üzenetek vannak a csillagokba rejtve, s ha ismerjük a jelentéseiket, az égi fények utat mutathatnak életvitelünkben és az önismeretben is. (Cikkünk a Nőileg magazin 2020. januári lapszámában jelent

Erdők, mezők üzenetét hordozzák: a gombák

Rendszeresen, hetente több alkalommal fogyasztva, a gombák rákmegelőző hatásúak, D-vitaminnal látják el a szervezetet, hozzájárulnak az agy, valamint az emésztőrendszer egészségéhez, ezáltal a jobb immunitáshoz is.

Arany Prága, borús tavaszban

Arany Prága – jutott eszembe a cseh főváros egyik jelzője, miközben emlékeimet próbáltam feleleveníteni. Pedig arany fényekben, napsütésben szűkölködött az a három nap, amit ott töltöttünk, de az élmény és emléke bennem valóban aranyértékű.