Támogatói tartalom

Tamás Tünde: „Felnevelni valamit, ami egész életében a mi jólétünket szolgálja”

Esküvő, esetleg családi rendezvény szervezése előtt állsz, és keresed a tökéletes dekoratőrt? Szeretnéd, ha olyan szolgáltatót találnál, aki veled együtt megtervezi a nagy napot és környezet- és pénztárcabarát módon ki is vitelezi? Ne keresgélj tovább, hiszen a tusnádi Beauty Dream Dekor csapata a rendelkezésedre áll. Tamás Tünde tulajdonossal beszélgettünk.

Ragassz és nyerj! a Rádió GaGával

Nyereményjátékra hív a Rádió GaGa, a Székelyföldet 95%-ban lefedő, 12 frekvenciával rendelkező, egyetlen erdélyi magyar kereskedelmi rádióhálózat. Csatlakozz te is az akcióhoz, és légy a 42 nyertes egyike! Ragassz & nyerj! névre keresztelt játékunk 2023. szeptember 13-án vette kezdetét, és a 11 héten keresztül tartó kampány során remek ajándékokkal lepjük meg hallgatóinkat.

Te mit kérdeznél egy szexuálpszichológustól?

„Ne dugjuk paplan alá a fejünket, ha párkapcsolati problémákkal küzdünk, hanem merjünk segítséget kérni” – vallja dr. Hevesi Kriszta szexuálpszicológus, aki az élettel való elégedettség, boldogság és a tartalmas kapcsolatok keretében értelmezi a szexuális egészséget. A pozitív szexualitást minden életkorban a teljes élet részének tekinti, és hisz abban, hogy a problémák 80%-a az információhiányból táplálkozik. Idén szeptemberben az Eventikum és Traccs szervezésében hat erdélyi településen találkozhatsz v

Farkas Kinga: Megnyitod a lelked?

Ha te is úgy gondoltad eddig, hogy a jóga nem neked való, nem vagy képes a sokszor lehetetlennek tűnő pózokat megvalósítani, vagy éppen azt érzed, hogy messze áll tőled a spiritualitás, akkor ez a cikk neked készült. Farkas Kinga jógaoktató oszlatja el a jógával kapcsolatos kételyeket.

ANT BAR, a művészeti hangyaboly

Egy termékdizájner (Burján Zsolt), egy színész (Orbán Levente) és egy veterán autó restaurátor (Bokor Aladár) gondolt egyet, és a csíkszeredai Magtár épületében létrehozott egy olyan közösségi teret, amely egyedülállóan képes összefogni mindent, ami művészet: legyen az zene, színház, festészet, szobrászat vagy kézművesség, az ANT-ban mindent megtalálsz. Burján Zsoltot kérdeztük a nem hétköznapi kezdeményezésről.

Divine Cake: „Cukrásznak lenni nem könnyű, de megédesíti az életet”

Mézes, zserbó, linzer és házi krémes. Csak néhány íz, ami visszarepít a múltba, igaz? Ha szívesen kóstolnál olyan süteményeket, amelyek helyi alapanyagok felhasználásával készülnek, és ötvözik a klasszikus, nagymamától tanult recepteket a modern, trendi ízekkel, akkor látogasd meg a szászrégeni Divine Cake cukrászlabort. Szilágyi Talida cukrásszal beszélgettünk.

Egyediség és minőség: Fantasmat Design

Termékek, amelyek minden esetben a te igényeidhez és stílusodhoz igazodnak? Legyen szó táskáról, gyerekhálózsákról vagy akár uzsonnás tasakról, a Fantasmat Designnál nincsen lehetetlen. A márka megálmodójával, Szopos Imolával beszélgettünk.

„Az olvasás ne kötelező feladat legyen, hanem kikapcsolódás, az én-idő része”

Szeretnéd megtudni, hogy mit szeret olvasni egy könyvesbolt tulajdonosa, aki több ezer könyvvel van körülvéve nap mint nap? Mit tesz akkor, ha olvasási krízise van? Megkérdeztük Barabás Enikőt, a Bagolyvár könyvesbolt tulajdonosát, és ő örömmel mesélt nekünk könyvszeretetről, közösségről, emberi kapcsolódásokról, na meg persze jó könyvekről.

Hellowuud – Gyorsan szépet!

Neked is fejtörést okoz, hogy mit vihetnél ajándékba, ha babalátogatóba, keresztelőre készülsz? Esetleg a saját gyermekedet szeretnéd meglepni valami igazán egyedivel? Nem kell többé aggódnod, hiszen mutatjuk, hogy mit érdemes választanod. „Gyorsan szépet!” – vallja Bács Titanilla Mária, a Hellowuud márka társalapítója. Ki az, aki nem tud azonosulni ezzel a mottóval?

„Nem szerettem gyomlálni, s mégis ez lett a szakmám”

Ki az, aki nem szeretné, hogy a kertje mindig szép és rendbetartott legyen? Viszont, ha már arról van szó, hogy mennyi munkát kell befektetni egy ízléses kert kialakításába és karbantartásába, akkor talán jobb, ha profikra bízzuk a dolgot. A Tesz-Vesz Garden alapítóját, Olosz Albertet kérdeztük meg, hogy milyen is a szép kert.

Nyaraljon Gyulán a Hőforrás Hotelben!

Fedezze fel a történelmi hangulatú, ámde modern és virágos Gyulát! A város Magyarország délkeleti régiójában, Erdély kapujában fekszik. Gyula nem csak a több, mint 600 éves téglaváráról ismert, hanem a nemzetközi hírű Várfürdőről, Várszínházról és a tavasztól őszig megrendezésre kerülő sokszínű rendezvényeiről. Ez a település kiváló úticél minden korosztály számára, és az aktív és a passzív nyaralás kedvelői is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb programokat.

Szeretnéd, hogy valaki kitakarítson helyetted?

Találós kérdés: vannak, akik imádják. Vannak azonban azok, akik a hátuk közepére sem kívánják. Mi az? A válasz: a takarítás. Ha az utóbbi csoportba tartozol, akkor megsúgjuk, hogy van megoldás arra, hogy a lakásod, irodád csillogjon-villogjon, neked pedig a kisujjadat sem kell megmozdítanod. Mikor érdemes igénybe venned egy professzionális takarító cég szolgáltatásait? Molnár Enikőt, a Molimon Clean takarítócég tulajdonosát kérdeztük.

Magnifico ízű karácsonyt mindenkinek!

Csokoládé, csokoládé és rum, karamell, karamell és rum, rum, vanília, fahéj, mézeskalács, csokoládé és narancs, biocitrom vagy bionarancs? Te melyiket választanád a reggeli kávéd megízesítéséhez? Lepd meg magad vagy szeretteidet egyedi, kézműves termékkel! Astalîș Hajnallal, a Magnifico brand megálmodójával beszélgettünk.

Csehország: várak, sörök és jó emberek

Ha azt mondom, hogy Csehország és utazás, elsőre általában a finom sör és a csodálatos főváros, Prága ugrik be a legtöbb embernek. Tavaly nyáron mi a vidéket, a kisvárosokat céloztuk meg.

Lappföld: ahol még a természet a kormányos

Lappföld az utóbbi néhány évtizedben közkedvelt téli célpontjává vált az ázsiai, angol, holland, spanyol és német turistáknak. Nem is csoda, hiszen a tél már csak itt üt tartósan tanyát egész Európában.