Címke: virág

A virág illata – Nálunk természetes jelenség volt az erőszak

Sok történetünket csak a névtelenségbe burkolózva merjük megírni. Mert védjük a családot, magunkat. És ez legtöbbször így is van jól. A magazinban is előfordul, hogy a kollégák tollából érkeznek személyes történetek, melyek egy téma mélységébe engednek bepillantást. Persze álnéven. Könnyebb mesélni valakiről, mint azt mondani, ez vagyok én.

Teleki Gemma, az őshippi

Gróf Teleki Mihály, a humoráról és nyelvi leleményességéről is közismert Micu bácsi szerint ő volt az őshippi. Elsősorban öltözetével vívta ki a korszakmegelőző besorolást: télen-nyáron hosszú szoknyában, harisnyát nem ismerve, zokniban, bakancsban járt.

Illatozik, gyógyít és nyugtat: a sokoldalú levendula

Távol tartja az ártó szellemeket, teljesíti a kívánságot, elűzi az álmatlanságot, a molyokat, nyugtat, hűsít, és ékszerként is jól mutat. Csodás, hasznos növény a levendula, tudják ezt a székelyföldiek is.

Férfi fakanállal – Tudja, mit kavar

Amikor a férfi főz – valójában ezt nem is kell tovább ragozni: erdélyi férfiakat kértünk fel, osszák meg a Nőileggel egy-egy kedvenc receptjüket. Ám nem alkalmi konyhakontárokról van szó, hanem olyan pasikról, akik rendszeresen, örömmel és jól főznek.

Statisztából főszereplő: egres

Sokáig nem értékeltem az egrest. Az epret lestük folyton, szemenként szedtük, ahogy érett. Majd a ribizlit, de a málnát vártuk a legeslegjobban, mert abból kevés volt. Az egres mindig csak statiszta volt a konyhában.

Toszkána feltölt, pozitív életérzést ad, elvarázsol

Van már bakancslistád? Tudod, azon dolgok sora, amelyet az ember meg akar még tenni hátralevő élete során, mielőtt „feldobná a bakancsot”. Ha nincs, épp ideje elkezdeni írni egyet. Ha nem másért, hát azért, hogy felírhasd rá Toszkánát.