Címke: lakás

Művészi rendetlenség, avagy éljen az eklektika!

Tetszik a meleg mediterrán, de szívünk hasad a hűvös skandinávért is? Szeretjük a vintage-t, de vonz a klasszikus fényűzés és a nagypolgári elegancia is? Legszívesebben minden stílust egybegyúrnánk? A megoldás: eklektika. Merészek és jó ízlésűek előnyben!

Ha egy vagány könyvespolccal dobnánk fel lakásunkat: csak el kell engedni a fantáziát!

Az évek során összegyűjtött könyvek tárolása elég sok fejtörést okoz, főleg, ha kisebb tömbházlakásban élünk. Kirmaier Zsuzsanna lakberendezőt azzal a kéréssel kerestük meg, hogy mire figyeljünk akkor, ha őszre egy vagány, trendi könyvespolccal dobnánk fel lakásunkat. (Cikkünk a Nőileg magazin 2015. októberi lapszámában jelent meg.)

Miért ne lennék ágy-őr?

Budapesten is előfordul, hogy költözni kell. Az okokat ne firtassuk. Az is megtörténhet, hogy a két hónappal korábban lefoglalt, az előző lakó után saját kezűleg lomtalanított, kitakarított, félig-meddig bebútorozott lakás kulcsát költözés előtt csak úgy visszakérik. Megtörténhet, minthogy meg is történt. Mert megtehető. És hiába nyílik meg hirtelen a föld az ember alatt, mert két hét alatt új lakást kell találni, bármennyire is lehetetlennek látszik, ráadásul a low budget ilyenkor nem segíti elő a helyz

Padlóburkolás: te mit választanál?

A padlóburkolat kiválasztásánál több más szempontot is figyelembe kell vennünk az esztétika mellett: hová kerül a burkolat, mennyire forgalmas vagy nedves a környezet? Talán egyszerűbb eligazodni, ha rendszerezve látjuk az egyes burkolattípusok előnyeit, hátrányait. Íme! (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. szeptemberi lapszámában jelent meg.)

Környezettudatos és egyedi: a beépített bútor

Amellett, hogy tökéletesen kiszolgálja megrendelőjének az igényeit, életmódját és helyet spórol – ami főként kis lakások esetében fontos szempont – a beépített bútor nagy előnye, hogy környezettudatos is. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. júliusi lapszámában jelent meg.)

Étkező – fektessünk rá nagy hangsúlyt!

Az étkezés összehozza az embereket: az asztal mellett születnek a nagy döntések, az önfeledt nevetések, a napi élmények megbeszélése. Nem csoda hát, hogy ez a hely lakásunk egyik legmeghatározóbb része, amely nem mindegy, hogy hol van és milyen. Nagyobb lakásban könnyű stílusos étkezőt kialakítani, mi ezúttal kis otthonhoz mutatunk praktikus és elérhető megoldásokat. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. augusztusi lapszámában jelent meg.)

Előszoba, az otthon hírnöke: megéri több figyelmet szentelni neki

Olykor a lakás méltatlanul elhanyagolt része az előszoba, pedig ez a legelső tér, ahová belépünk – vannak, akik ide zsúfolnak be mindent, ami gyorsan kéznél kell legyen. „Amilyen az udvar, olyan a gazda” – tartja a mondás, s bár nem éppen ennyire komoly az előszoba üzenete, megéri több figyelmet szentelni neki. Mutatunk néhány tippet és ötletet. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. júliusi lapszámában jelent meg.)

Minden egy térben

Napjaink legnépszerűbb belső rendezési trendje az egylégterű nappaliké: aki teheti, így tervezi a házát, de nem kevés tömbházlakásban is kiiktatják a közfalakat. Modern és nyitott, ez az előnye, de lehetnek hátrányai is a nyitott nappalinak. (Cikkünk a Nőileg 2021. májusi lapszámában jelent meg.)

Konmari, avagy a rendrakás öröme

A kevesebb több – tartja a mondás, és miért ne lehetne igaz a saját otthonunkra is? Hiszen nem véletlen, hogy azok a népek, amelyek leggyakrabban kapcsolatba hozhatók a boldogsággal, az elégedettséggel, a nyugodt, derűs élettel, a „tágas terek, kevés holmi” elvére, a minimalizmusra esküsznek. S bár mifelénk az északiak révén vált ismertté, de a „több tér, kevesebb holmi” elvnek a japánok az igazi szakértői, ahol ez a szemlélet szorosan összefügg a zen buddhizmussal és sintozimussal is. (Cikkünk a Nőileg

Fesd a falad egyedivé!

Nemcsak a színek szabhatnak trendeket lakásdekorálásnál. Van, amikor a technika az, ami újat nyújt. Ha tavasszal éppen átfestenénk néhány szobát odahaza, vannak már különleges festési technikák, melyek az unalmas, egyszínű falat feledtetik. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. áprilisi lapszámában jelent meg.)

Harmónia az egyszerűben – ez a monokróm

El tudnád képzelni, hogy az otthonodban vagy egy szobában mindössze egy szín uralkodjon? A fürdőd csupa szürke legyen, vagy tán az egész nappalid. Sokan vannak, akiket elriaszt, hogy egy színre redukálják a különböző helyiségek színeit, ám ezt a lakberendezési stílust is lehet nagyon ízlésesen alkalmazni. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. márciusi lapszámában jelent meg.)

Egy kis rusztik-romántik: felüdítő, ha az élettér nem túl megrendezett

Megörökölsz egy darabot a nagymamától vagy régiségkereskedőnél csábulsz el: a népies bútornak nem kell rögtön a sufniban kikötnie, még akkor sem, ha modern panellakásban élsz. Mutatjuk, hogyan lehet az etno az otthon része. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. januári lapszámában jelent meg.)

Lakásbiztosítási kisokos – Milyen opcióink vannak?

Lakásbiztosítás. A szó hallatán sokunknak lángokban álló vagy árvizek által megrongált házak ugranak be elsőre. Pedig nemcsak a legnagyobb károk esetében kaphatunk kártérítést, hanem bebiztosíthatjuk otthonunkat rablás és vandalizmus ellen, biztosítást köthetünk értéktárgyainkra, elektronikus készülékeinkre, és még azt is a biztosító állhatja, ha eláztattuk az alsó szomszédot, vagy a háztetőnkről ráesik egy cserép valakinek az autójára. Az opciókról Lőrincz Lehellel, a Transilvania Bróker ügyvezetőjével

Érteni fogjátok – Mindennapi marketing anyáknak

Hogyan választunk kanapét? Hát fotelt vagy nappali bútort? Megvásároljuk az elsőt, amit meglátunk. Amilyen a sógoréknak van. Amit leghangosabban hirdetnek a Facebook-on. Vagy hónapokig mérlegelünk szakszerűen, hosszan hezitálva, de józan(nak hitt) marketinges szemmel. Fleisz Emőke mindennapi marketing tételei egy nappali felújításról.

Minél rondább, annál szebb

Végy egy lepukkant gyártelepen egy műhelyt, és varázsolj otthont belőle! Nagyon lebutítva ez az indusztriális stílus lényege. De kinek futja erre? Nyugalom: kisebb terekben is kitűnően mehet az ipar. (Cikkünk a Nőileg magazin 2016. szeptemberi lapszámában jelent meg.)

Kipárnázott kényelem

Legyen pihe-puha és színes. Passzoljon a lakásunk színvilágához, díszítse, de legyen praktikus, könnyen tisztítható, cserélhető huzattal az igazi. A jelszó: kényelem. (Cikkünk a Nőileg magazin 2015. novemberi lapszámában jelent meg.)

Modern minimál: rend a lelke

Egyszerűnek lenni bonyolult – tartja a mondás, és ez pontosan meghatározza a pedáns, visszafogott és minden szempontból egyszerűségre, rendre törekvő minimál stílus lényegét. Maximális önfegyelem és rendezettség – ebben áll a nagy titok. (Cikkünk a Nőileg magazin 2016. novemberi lapszámában jelent meg.)

Csehország: várak, sörök és jó emberek

Ha azt mondom, hogy Csehország és utazás, elsőre általában a finom sör és a csodálatos főváros, Prága ugrik be a legtöbb embernek. Tavaly nyáron mi a vidéket, a kisvárosokat céloztuk meg.

Lappföld: ahol még a természet a kormányos

Lappföld az utóbbi néhány évtizedben közkedvelt téli célpontjává vált az ázsiai, angol, holland, spanyol és német turistáknak. Nem is csoda, hiszen a tél már csak itt üt tartósan tanyát egész Európában.